Κουλούρι Θεσσαλονίκης με O-Tentic Durum

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2‘ στην 1η ταχύτητα και για 6-8‘ στη 2η ταχύτητα (για ταχυζυμωτήριο).

Θερμοκρασία ζύμης
28°C

Ξεκούραση
10'

Μορφοποίηση
Κόβουμε στο βάρος που θέλουμε (±100g), πλάθουμε και μισοανοίγουμε σε φιτίλι. Βουτάμε το φιτίλι σε νερό όπου έχουμε προσθέσει 10% ζάχαρη άχνη. Ανοίγουμε και ενώνουμε τις 2 άκρες ώστε να σχηματίσουμε ένα κύκλο. Το βουτάμε σε σουσάμι.

Στόφα
20’ στους ±36°C με 75% υγρασία.

Θερμοκρασία φούρνου
±210°C με ατμό.

Χρόνος ψησίματος
15-16'

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με O-tentic Durum

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές