Ψωμί Βόνιτσας με O-tentic

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και 2’ στη δεύτερη (για ταχυζυμωτήριο).

Θερμοκρασία ζύμης
28 °C

Ξεκούραση
Για 15’ στον πάγκο.

Βάρος ζύμης
Κόβουμε στο 1 kg.

Σχήμα
Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό καρβέλι και τοποθετούμε τη ζύμη στο τελάρο το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λευκό αλεύρι.

Στόφα
30’ / 36o C / 75% υγρασία.

Πριν το ψήσιμο
Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στο τελάρο και χαράζουμε.

Θερμοκρασία φούρνου
±210 °C με ατμό.

Χρόνος ψησίματος
1 ώρα (στα τελευταία 20’ του ψησίματος ανοίγουμε το τάμπερ).

Ψωμί Βόνιτσας με O-tentic

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές