Ψωμί Μετσόβου με O-tentic

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην πρώτη ταχύτητα και για 3’ στην δεύτερη (για ταχυζυμωτήριο). Έπειτα τοποθετούμε σε καλά λαδωμένη λεκάνη.

Ωρίμανση σε μάζα
45’

Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε τεμάχια του 1 kg.

Σχήμα
Δίνουμε σχήμα παραλληλογράμμου και διπλώνουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα ώστε η μία να ακουμπήσει την άλλη. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

Στόφα
±45’ / 38 °C / 75% υγρασία.

Πριν το ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με άσπρο αλεύρι.

Θερμοκρασία φούρνου
220 °C με λίγο ατμό.

Χρόνος ψησίματος
50’ για βάρος ζύμης 1 kg.

Ψωμί Μετσόβου με O-tentic

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές