Μετσόβου

Γραμμάρια (g)
Νερό 650
Αλεύρι ολικής άλεσης 350
Αλεύρι κίτρινο χοντρόκοκκο 350
Καλαμποκάλευρο 300
Ελαιόλαδο 50
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20
total 1760

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για 3’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο). Έπειτα τοποθετούμε σε καλά λαδωμένη λεκάνη.

Ωρίμανση σε μάζα
45’

Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε τεμάχια του 1 kg.

Σχήμα
Δίνουμε σχήμα παραλληλογράμμου και διπλώνουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα ώστε η μία να ακουμπήσει την άλλη. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

Στόφα
±45’ / 38oC / 75% υγρασία

Πριν το ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με άσπρο αλεύρι

Θερμοκρασία φούρνου
220oC με λίγο ατμό

Χρόνος ψησίματος
50’ για βάρος ζύμης 1 kg

Μετσόβου

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές