Μετσόβου

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην 1η ταχύτητα και για 3’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο). Έπειτα τοποθετούμε σε καλά λαδωμένη λεκάνη.

Ωρίμανση σε μάζα
45’

Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε τεμάχια του 1 kg.

Σχήμα
Δίνουμε σχήμα παραλληλογράμμου και διπλώνουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα ώστε η μία να ακουμπήσει την άλλη. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

Στόφα
±45’ / 38oC / 75% υγρασία

Πριν το ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με άσπρο αλεύρι

Θερμοκρασία φούρνου
220oC με λίγο ατμό

Χρόνος ψησίματος
50’ για βάρος ζύμης 1 kg

Μετσόβου

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές