Ορεινής Θεσσαλίας

Γραμμάρια (g)
Αλεύρι ολικής άλεσης (πετρόμυλου) 1000
Νερό κρύο 700
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20
total 1760

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4’ στην 1η ταχύτητα και για 2’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο)

Πρώτη ωρίμανση
50’

Βάρος ζύμης
Κόβουμε τεμάχια σε βάρος 1500 g.

Σχήμα
Δίνουμε σχήμα καρβελιού πλάθοντάς το απαλά. Κατόπιν πιέζουμε τη ζύμη ώστε να μειωθεί το ύψος του αρκετά και τοποθετούμε σε τελάρο.

Στόφα
30-40’ / 38°C /75% υγρασία.

Πριν το ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε σταυρό.

Θερμοκρασία φούρνου
220°C με λίγο ατμό

Χρόνος ψησίματος
±45’ (μετά από 20’ κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ανοίγουμε το τάμπερ).

Ορεινής Θεσσαλίας

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές