Κυπριακό

Γραμμάρια (g)
Αλεύρι κίτρινο 800
Νερό 650
Αλεύρι Τ. 70% δυνατό 200
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20
total 1710

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2’ στην 1η ταχύτητα και 6-8’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο)

Βάρος ζύμης
Κόβουμε στο βάρος που θέλουμε.

Σχήμα
Δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε τη ζύμη στην πάσα.

Ωρίμανση
Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για ±1,5 ώρα.

Πριν το ψήσιμο
Τοποθετούμε τη ζύμη στο φτυάρι και χαράζουμε περιμετρικά σε ύψος 2/3.

Θερμοκρασία φούρνου
210oC

Χρόνος ψησίματος
±55’ (για βάρος ζύμης 1 kg)

Κυπριακό

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές