Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3’ στην 1η ταχύτητα και για 5’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο).
Θερμοκρασία ζύμης
26-28 °C
Ξεκούραση σε μάζα
10’
Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε τεμάχια του 1,5 kg.
Σχήμα
Δίνουμε σχήμα καρβελιού και τοποθετούμε σε τελάρο ή πινακωτή.
Ωρίμανση
Αφήνουμε τη ζύμη να ωριμάσει εκτός στόφας για 60-90’ ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Πριν το ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και δημιουργούμε πτυχώσεις στο ζυμάρι σε διάφορα σημεία.
Ψήσιμο
Φουρνίζουμε με λίγο ατμό. Ψήνουμε στους 220 °C για 20’ και κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 C συνεχίζοντας για άλλα 30’. Ανοίγουμε το τάμπερ στα τελευταία 15’.
Χρησιμοποιούμε cookies με στόχο σας να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας, να αναγνωρίζουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και τις προτιμήσεις σας καθώς και να μετράμε και να αναλύουμε την κίνηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, διαβάστε την πολιτική για τα cookies μας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή όλων των cookies» συναινείτε στη χρήση όλων των cookies.