Ψωμί Μακεδονικό με O-tentic

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3’ στην 1η ταχύτητα και για 5’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο).

Θερμοκρασία ζύμης
26-28 °C

Ξεκούραση σε μάζα
10’

Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε τεμάχια του 1,5 kg.

Σχήμα
Δίνουμε σχήμα καρβελιού και τοποθετούμε σε τελάρο ή πινακωτή.

Ωρίμανση
Αφήνουμε τη ζύμη να ωριμάσει εκτός στόφας για 60-90’ ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πριν το ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και δημιουργούμε πτυχώσεις στο ζυμάρι σε διάφορα σημεία.

Ψήσιμο
Φουρνίζουμε με λίγο ατμό. Ψήνουμε στους 220 °C για 20’ και κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 C συνεχίζοντας για άλλα 30’. Ανοίγουμε το τάμπερ στα τελευταία 15’.

Ψωμί Μακεδονικό με O-tentic

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές