Μακεδονικό

Γραμμάρια (g)
Νερό 600
Αλεύρι ολικής άλεσης 400
Αλεύρι κίτρινο χοντρόκοκκο 300
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 300
Ελαιόλαδο 50
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20
total 1710

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Βήμα 1ο
Ζύμωμα: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3’ στην 1η ταχύτητα και για 5’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο).

Βήμα 2ο
Θερμοκρασία ζύμης 26-28 C

Βήμα 3ο
Ξεκούραση σε μάζα 10’

Βήμα 4ο
Βάρος ζύμης: Κόβουμε σε τεμάχια του 1,5 kg.

Βήμα 5ο
Σχήμα: Δίνουμε σχήμα καρβελιού και τοποθετούμε σε τελάρο ή πινακωτή.

Βήμα 6ο
Ωρίμανση: Αφήνουμε τη ζύμη να ωριμάσει εκτός στόφας για 60-90’ ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βήμα 7ο
Πριν το ψήσιμο: Πασπαλίζουμε με αλεύρι και δημιουργούμε πτυχώσεις στο ζυμάρι σε διάφορα σημεία.

Βήμα 8ο
Ψήσιμο: Φουρνίζουμε με λίγο ατμό. Ψήνουμε στους 220 C για 20’ και κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 C συνεχίζοντας για άλλα 30’. Ανοίγουμε το τάμπερ στα τελευταία 15’.

Μακεδονικό

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές