Ελιόψωμο - Τυρόψωμο

Γραμμάρια (g) %
Αλεύρι κίτρινο 1000
Νερό 650
Ελαιόλαδο 50
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20
Ελιά επί της ζύμης 20
Φέτα επί της ζύμης 40
total 1760

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4’ στην 1η ταχύτητα και 4’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο)

Θερμοκρασία ζύμης
28°C.

Ξεκούραση
15’

Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε βάρος ±200 g.

Σχήμα
Πλάθουμε σε στρογγυλά καρβέλια.

Ξεκούραση
10’

Γέμιση
Ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε τις ελιές ή τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Κλείνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα που την έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ελιές ή φέτα από πάνω.

Στόφα
±1 ώρα / 36°C/ 75% υγρασία.

Θερμοκρασία φούρνου
210°C

Χρόνος ψησίματος
±20’ (αφού πρώτα έχουμε τρυπήσει τη ζύμη μας με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία )

Ελιόψωμο - Τυρόψωμο

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές