Θρακιώτικο

Γραμμάρια (g)
Νερό 650
Αλεύρι Τ.70% δυνατό 400
Αλεύρι ολικής άλεσης σίτου 300
Αλεύρι ολικής σίκαλης 300
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20

ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ

Βήμα 1ο
Ζύμωμα: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4’ στην 1η ταχύτητα και για 5’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο).

Βήμα 2ο
Θερμοκρασία ζύμης 26-28 C

Βήμα 3ο
Πρώτη ωρίμανση σε μάζα ±60’

Βήμα 4ο
Βάρος ζύμης: Διαιρούμε σε τεμάχια βάρους 900 g.

Βήμα 5ο
Σχήμα: Δίνουμε σχήμα φρατζόλας με στρογγυλεμένες άκρες. Τοποθετούμε σε τελάρο.

Βήμα 6ο
Στόφα: ±45’ / 38 C / 75-80% υγρασία

Βήμα 7ο
Πριν το ψήσιμο: Αφού βγει από τη στόφα αφήνουμε λίγα λεπτά να στεγνώσει και χαράσσουμε.

Βήμα 8ο
Ψήσιμο: ψήνουμε στους 220 C για 30’ και κατεβάζουμε στους 200 C για άλλα 20’. Ανοίγουμε το τάμπερ στα τελευταία 10’.

Θρακιώτικο

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές