Παραδοσιακός Ντάκος με Sapore Aida

Γραμμάρια (g) %
Nερό 500
Αλεύρι κρίθινο 400
Αλεύρι 70% δυνατό 350
Αλεύρι ολικής 250
Eλαιόλαδο 120
Aλάτι 20
S 500 10
Zάχαρη 10
LEVANTE 10
Sapore Aida 3-4%
total 1670

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ Sapore Aida

Βήμα 1ο
Ζύμωμα: Ζυμώνουμε 10΄ στην 1η ταχύτητα και προς το τέλος ρίχνουμε το Sapore Aida. Κατόπιν ζυμώνουμε στη 2η ταχύτητα για 3-4΄ περίπου έως ότου πάρουμε μια ομοιογενή & ελαστική ζύμη.

Βήμα 2ο
Θερμοκρασία ζύμης : 28°C

Βήμα 3ο
Ξεκούραση: ±90’ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Βήμα 4ο
Σχήμα: Κόβουμε σε τεμάχια των 200-250g και πλάθουμε σαλίγκαρο, κουλούρα ή φραντζολάκι το οποίο το κόβουμε με το χοντρό μέρος της πλαστικής σπάτουλας σε φέτες (όχι μέχρι κάτω).

Βήμα 5ο
Στόφα: 30’ με 35’

Βήμα 6ο
Ψήσιμο: 30’ με μέτριο ατμό

Βήμα 7ο
Μορφοποίηση: Κόβουμε ανάλογα το πλάσιμο που έχουμε κάνει σαλίγκαρο & κουλούρα στη μέση & παράλληλα & το φραντζολάκι στο χάραγμα που κάναμε με τη σπάτουλα

Βήμα 8ο
Φρυγάνισμα: για περίπου 3 ώρες με ανοιχτό ντάμπερ στους 120°C

Παραδοσιακός Ντάκος με Sapore Aida

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές