Sapore Aida - Παραδοσιακός Ντάκος

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε 10΄ στην πρώτη ταχύτητα και προς το τέλος ρίχνουμε το Sapore Aida. Κατόπιν ζυμώνουμε στην δεύτερη ταχύτητα για 3-4΄ περίπου έως ότου πάρουμε μια ομοιογενή & ελαστική ζύμη.

Θερμοκρασία ζύμης
28°C

Ξεκούραση σε μάζα
±90’ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σχήμα
Κόβουμε σε τεμάχια των 200-250g και πλάθουμε σαλίγκαρο, κουλούρα ή φραντζολάκι το οποίο το κόβουμε με το χοντρό μέρος της πλαστικής σπάτουλας σε φέτες (όχι μέχρι κάτω).

Στόφα
30’ με 35’

Φούρνισμα
30’ με μέτριο ατμό.

Μορφοποίηση
Κόβουμε ανάλογα το πλάσιμο που έχουμε κάνει σαλίγκαρο & κουλούρα στη μέση & παράλληλα & το φραντζολάκι στο χάραγμα που κάναμε με τη σπάτουλα.

Φρυγάνισμα
Για περίπου 3 ώρες με ανοιχτό ντάμπερ στους 120°C.

Sapore Aida - Παραδοσιακός Ντάκος

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές