Ψωμί Καρδίτσας (ή μπουγάτσα) με O-tentic

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2’ στην πρώτη ταχύτητα και για 6’ στην δεύτερη (για ταχυζυμωτήριο).

Ωρίμανση σε μάζα
30’

Σχήμα
Πιέζουμε τη ζύμη και δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Δεύτερη ωρίμανση
30’

Σχήμα
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί διαστάσεων 42×28×5 cm αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και πιέζουμε να πάρει το σχήμα του ταψιού. Όταν η ζύμη θα έχει ωριμάσει κατά το ήμισυ αλευρώνουμε και κόβουμε στο κέντρο παράλληλα και επί 4 κάθετα.

Στόφα
50-60’ / 38 °C / 80% υγρασία.

Θερμοκρασία φούρνου
220 °C τα πρώτα 20’, 200 °C μετά.

Χρόνος ψησίματος
± 50’

Ψωμί Καρδίτσας (ή μπουγάτσα) με O-tentic

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές