Καρδίτσας (ή μπουγάτσα)

Γραμμάρια (g)
Αλεύρι ολικής κρύας άλεσης (πετρόμυλου) 700
Νερό 650
Σιμιγδάλι ψιλό 300
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20
total 1710

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2’ στην 1η ταχύτητα και για 6’ στη 2η (για ταχυζυμωτήριο).

Ωρίμανση σε μάζα
30’

Σχήμα
Πιέζουμε τη ζύμη και δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Δεύτερη ωρίμανση
30’

Σχήμα
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί διαστάσεων 42×28×5 cm αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και πιέζουμε να πάρει το σχήμα του ταψιού. Όταν η ζύμη θα έχει ωριμάσει κατά το ήμισυ αλευρώνουμε και κόβουμε στο κέντρο παράλληλα και επί 4 κάθετα.

Στόφα
50-60’ / 38 oC / 80% υγρασία

Θερμοκρασία φούρνου
220oC τα πρώτα 20’, 200oC μετά

Χρόνος ψησίματος
±50’

Καρδίτσας (ή μπουγάτσα)

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές