O-tentic ΜΑΝΗΣ

Γραμμάρια (g)
Προζύμι (το ετοιμάζουμε από την προηγούμενη)
Αλεύρι κίτρινο 1000
Νερό 650
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20
Ψωμί
Αλεύρι κίτρινο 1000
Νερό ±700
Προζύμι 200
O-tentic Durum 40
Αλάτι 20

ΠΡΟΖΥΜΙ

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε για 2’ στην 1η ταχύτητα και για 5’ στη 2η.

Ξεκούραση ζύμης
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με νάιλον. Το αφήνουμε για 15 ώρες περίπου για να γίνει σε θερμοκρασία 20-25°C

ΨΩΜΙ

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε για 2’ στην 1η ταχύτητα και για 6’ στη 2η.

Ξεκούραση σε μάζα
30’

Θερμοκρασία ζύμης
26°C

Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε βάρος 2 kg και πλάθουμε.

Στόφα
40’ / 36°C/ 75% υγρασία.

Σχήμα
Μετά αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στο τελάρο και την πιέζουμε για να μειώσουμε το ύψος.

Θερμοκρασία φούρνου
Χαράζουμε και ψήνουμε στους 210°C

Χρόνος ψησίματος
±60’

O-tentic Μάνης


Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές