Ψωμί Μάνης με O-tentic

Προζύμι

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε για 2’ στην πρώτη ταχύτητα και για 5’ στην δεύτερη.

Ξεκούραση ζύμης
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με νάιλον. Το αφήνουμε για 15 ώρες περίπου για να γίνει σε θερμοκρασία 20-25 °C.

Ψωμί

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε για 2’ στην πρώτη ταχύτητα και για 6’ στην δεύτερη.

Ξεκούραση σε μάζα
30’

Θερμοκρασία ζύμης
26 °C

Βάρος ζύμης
Κόβουμε σε βάρος 2 kg και πλάθουμε.

Στόφα
40’ / 36 °C/ 75% υγρασία.

Σχήμα
Μετά αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στο τελάρο και την πιέζουμε για να μειώσουμε το ύψος.

Θερμοκρασία φούρνου
Χαράζουμε και ψήνουμε στους 210 °C

Χρόνος ψησίματος
± 60’

Ψωμί Μάνης με O-tentic

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές