Ciabatta με O-tentic

Γραμμάρια (g)
Aλεύρι τύπου 70% δυνατό 800
Aλεύρι κίτρινο 200
Aλάτι 20
O-tentic Durum 40
Nερό 750-780

Ζύμωμα
Για 2’ στην 1η ταχύτητα και για 6-8’ στη 2η ταχύτητα

Θερμοκρασία ζύμης
26 ̊C

Ζύμη
Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και την προσθέτουμε σε μια τετράγωνη πλαστική λεκάνη αφού πρώτα την έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.

Στόφα
1 ώρα στους 36 ̊C και 78% υγρασία

Κόψιμο
Αλευρώνουμε τον πάγκο και αναποδογυρίζουμε τη λεκάνη στον αλευρωμένο πάγκο. Στη συνέχεια, πιέζουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα για να απλώσει και κόβουμε σε λωρίδες και μετά κάθετα στο βάρος και το σχήμα που θέλουμε, γυρίζοντας το κόψιμο στο κάτω μέρος. Τοποθετούμε στο τελάρο.

Στόφα
±30’

Ψήσιμο
210 ̊C± (για βάρος ζύμης 400g) για 35-40 λεπτά.

Ciabatta με O-tentic

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές