Χριστόψωμο με Αγραφιώτικο

Γραμμάρια (g)
Αγραφιώτικο 1000
Ζάχαρη 40
Γλυκάνισος 30
Μαστίχα 2000
Κανέλλα 10
Νερό 600
Μαγιά Levante 30
total 3710

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ

Βήμα 1ο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο αφού σπάσουμε με τον πλάστη την μαστίχα μαζί με την ζάχαρη.

Βήμα 2ο
Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 4’ και στην 2η’ για 6’.

Βήμα 3ο
Ξεκουράζουμε σε μάζα 15’. Κόβουμε στα 900g για την κουλούρα και δύο φυτίλια των 50g για τον σταυρό.

Βήμα 4ο
Πλάθουμε την κουλούρα την βρέχουμε και την βουτάμε στο σιμιγδάλι. Τοποθετούμε στο τελάρο. Πλάθουμε τα φυτίλια και διακοσμούμε.

Βήμα 5ο
Στοφάρουμε για +- 45’ στους 32 C με 70% υγρασία.

Βήμα 6ο
Ψήνουμε στους 205 C με ατμό για 55΄με ανοιχτό το τάμπερ τα τελευταία 15’.

Χριστόψωμο με Αγραφιώτικο

Επίπεδο πολυπλοκότητας: