Χριστόψωμο με Αγραφιώτικο

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ

Βήμα 1ο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο αφού σπάσουμε με τον πλάστη την μαστίχα μαζί με την ζάχαρη.

Βήμα 2ο
Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 4’ και στην 2η’ για 6’.

Βήμα 3ο
Ξεκουράζουμε σε μάζα 15’. Κόβουμε στα 900g για την κουλούρα και δύο φυτίλια των 50g για τον σταυρό.

Βήμα 4ο
Πλάθουμε την κουλούρα την βρέχουμε και την βουτάμε στο σιμιγδάλι. Τοποθετούμε στο τελάρο. Πλάθουμε τα φυτίλια και διακοσμούμε.

Βήμα 5ο
Στοφάρουμε για +- 45’ στους 32 C με 70% υγρασία.

Βήμα 6ο
Ψήνουμε στους 205 C με ατμό για 55΄με ανοιχτό το τάμπερ τα τελευταία 15’.

Χριστόψωμο με Αγραφιώτικο

Επίπεδο πολυπλοκότητας: