Milky Praline

Γραμμάρια (g)
Παντεσπάνι σοκολάτας
Ηλιέλαιο 100
Belcolade Malt Γάλακτος 220
Ασπράδι αυγών 200
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 100
Κακάο 7
Baking powder 5
Mousse γάλακτος με πραλίνα
Γάλα 150
Belcolade Malt Γάλακτος 170
Φύλλα ζελατίνης 8
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 250
Festipak 250
Ganache επικάλυψης
Festipak 125
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 125
Πραλίνα Maltitol 150
Argenta crema 50
Belcolade Malt Γάλακτος 175

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Λιώνουμε τη Belcolade και την ανακατεύουμε με το λάδι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να πάρουν όγκο και ενσωματώνουμε μέσα σε αυτά σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το κακάο το ρίχνουμε στο προηγούμενο μίγμα μαζί με το baking και ανακατεύουμε πολύ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Με μία παλέτα το στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 5 λεπτά.

MOUSSE ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Βήμα 1ο
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη Belcolade και την πραλίνα. Έπειτα ρίχνουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τέλος στους 35°C ενσωματώνουμε την ημίρρευστη σαντιγί Festipak και κρέμα 35%

Ganache ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Βήμα 1ο
Βράζουμε τη Festipak και την κρέμα μαζί και τις ρίχνουμε μέσα στη Belcolade και την πραλίνα ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα ganache. Στους 35°C περίπου ενσωματώνουμε και την μαργαρίνη.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Σε ένα τσέρκι τοποθετούμε ένα παντεσπάνι και μέχρι τη μέση του τσερκιού βάζουμε την mousse. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μερικές ρίπλες πραλίνας πάνω από την κρέμα. Κλείνουμε ξανά με τη mousse και όταν παγώσει γλασάρουμε με το ganache επικάλυψης.

Milky Praline

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές