Dark Chocolate Profiterol

Choux

Βήμα 1ο
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να αρχίζει κάπως να στεγνώνει. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το τοποθετούμε σε σακούλα ζαψαροπλαστικής και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά με ανοιχτό ντάμπερ.

ΚΡΕΜΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Βράζουμε τη Festipak και περιχύνουμε στη Belcolade. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα, προσθέτουμε σταδιακά ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος 35% που βρίσκεται σε θερμοκρασία ψυγείου και τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί το λιγότερο 6 ώρες. Όταν το μίγμα φτάσει στους 3 ή 4 βαθμούς Κελσίου χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσέχουμε να μην παραχτυπήσουμε το μίγμα.

Sauce ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον κρόκο του αυγού μέχρι τους 85 °C προκειμένου να έχουμε μια κρέμα anglaise. Προσθέτουμε τη Belcolade μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε να λιώσει.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Τοποθετούμε με σακούλα την κρέμα μαύρης σοκολάτας στον πάτο του ποτηριού και γεμίζουμε τα choux με την ίδια κρέμα. Γεμίζουμε με την sauce το υπόλοιπο μισό του ποτηριού. Πασπαλίζουμε με τρίμματα μαύρης σοκολάτας στην κορυφή όταν η sauce έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

Dark Chocolate Profiterol

Επίπεδο πολυπλοκότητας: