Dark Chocolate Profiterol

Γραμμάρια (g)
Chouc
Νερό 500
Beurre De Laiterie 82% 200
Αλάτι 10
Αλεύρι 300
Ολόκληρα αυγά 500
Κρέμα Μαύρης Σοκολάτας
Festipak 250
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 250
Belcolade Malt Γάλακτος
Υγείας 230
Sauce Μαύρης Σοκολάτας
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 125
Γάλα 125
Κρόκος αυγού 50
Belcolade Malt Γάλακτος
Υγείας 175

Chouc

Βήμα 1ο
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να αρχίζει κάπως να στεγνώνει. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το τοποθετούμε σε σακούλα ζαψαροπλαστικής και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά με ανοιχτό ντάμπερ.

ΚΡΕΜΑ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε τις κρέμες στους 60 βαθμούς Κελσίου και τις περιχύνουμε στη Belcolade. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο. ΑΦήνουμε να στερεοποιηθεί το λιγότερο 6 ώρες. Όταν το μίγμα φτάσει στους 3 ή 4 βαθμούς Κελσίου χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

Sauce ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον κρόκο του αυγού μέχρι τους 85 βαθούς Κελσίου προκειμένου να έχουμε μια κρέμα. Προσθέτουμε τη Belcolade μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε να λιώσει.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Απλώνουμε την κρέμα μαύρης σοκολάτας στον πάτο του ποτηριού. Γεμίζουμε τα choux με την sauce μαύρης σοκολάτας και τα τοποθετούμε μέσα στην κρέμα. Γεμίζουμε με την sauce το υπόλοιπο μισό του ποτηριού. Πασπαλίζουμε με τρίμματα μαύρης σοκολάτας στην κορυφή όταν η sauce έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

Dark Chocolate Profiterol

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές