Milk Chocolate Profiterol

Γραμμάρια (g)
Ζύμη Choux
Νερό 500
Beurre De Laiterie 82% 200
Αλάτι 10
Αλεύρι 300
Ολόκληρα αυγά 500
Κρέμα σοκολάτας γάλακτος
Festipak 250
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 250
Belcolade Malt Γάλακτος
Γάλακτος 2500
Sauce σοκολάτας γάλακτος
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 125
Γάλα 125
Κρόκος αυγού 50
Belcolade Malt Γάλακτος 175

ΖΥΜΗ Choux

Βήμα 1ο
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να αρχίζει κάπως να στεγνώνει. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180°C για 30-35 λεπτά με ανοιχτό ντάμπερ.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε τις κρέμες στους 60°C και τις περιχύνουμε στη Belcolade. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί το λιγότερο 6 ώρες. Όταν το μίγμα φτάσει στους 3 ή 4°C χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον κρόκο του αυγού μέχρι τους 85°C προκειμένου να έχουμε μια κρέμα. Προσθέτουμε τη Belcolade μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε να λιώσει.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας γάλακτος στον πάτο του ποτηριού. Γεμίζουμε τα choux με την κρέμα σοκολάτας και τα τοποθετούμε μέσα στην κρέμα. Γεμίζουμε με την sauce σοκολάτας το υπόλοιπο μισό του ποτηριού. Πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας γάλακτος στην κορυφή όταν η sauce έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί

Milk Chocolate Profiterol

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές