Nutty Praline

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Λιώνουμε τη Belcolade και την ανακατεύουμε με το λάδι.

Βήμα 2ο
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να πάρουν όγκο και ενσωματώνουμε μέσα σε αυτά σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 3ο
Τέλος αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το κακάο το ρίχνουμε στο προηγούμενο μίγμα μαζί με το baking και ανακατεύουμε πολύ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.

Βήμα 4ο
Με μία παλέτα το στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 5 λεπτά.

GANACHE ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Βήμα 1ο
Βράζουμε την Festipak και την κρέμα και την ρίχνουμε στην Belcolade και στη πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βήμα 2ο
Ενσωματώνουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης μέσα στο ganache και αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την μαργαρίνη και τα σπασμένα φουντούκια.

MOUSSE ΠΡΑΛΙΝΑΣ

Βήμα 1ο
Βράζουμε το γάλα με την Festipak και προσθέτουμε μέσα σε αυτό τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης.

Βήμα 2ο
Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και τέλος ενσωματώνουμε την ημίρρευστη Festipak (450g) σαντιγί

Ganache ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Βήμα 1ο
Βράζουμε τη Festipak και την κρέμα μαζί και τις ρίχνουμε μέσα στη Belcolade και την πραλίνα.

Βήμα 2ο
Στους 35°C περίπου ενσωματώνουμε και την μαργαρίνη.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Σε ένα τσέρκι τοποθετούμε μια λεπτή στρώση από το παντεσπάνι. Στη συνέχεια περίπου μέχρι τη μέση του τσερκιού βάζουμε το ganache φουντουκιού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και έπειτα κλείνουμε με την mousse πραλίνας. Αφού ξαναπαγώσει γλασάρουμε με το ganache επικάλυψης.

Nutty Praline

Επίπεδο πολυπλοκότητας: