Choco Nut Belcolade Maltitol

Γραμμάρια (g)
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ηλιέλαιο 100
Belcolade Malt Γάλακτος
Γάλακτος 220
Ασπράδι αυγών 200
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 100
Κακάο 7
Baking powder 5
Mousse σοκολάτας φουντούκι
Γάλα 150
Belcolade Malt Γάλακτος
Γάλακτος 240
Pralirex 110
Φύλλα ζελατίνης 8
Κρέμα 35% 250
Festipak 250
Ganache επικάλυψης
Κρέμα 35% 70
Γάλα 70
Belcolade Malt Γάλακτος
Γάλακτος 150

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Λιώνουμε τη Belcolade και την ανακατεύουμε με το λάδι.

Βήμα 2ο
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να πάρουν όγκο και ενσωματώνουμε μέσα σε αυτά σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 3ο
Τέλος αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το κακάο το ρίχνουμε στο προηγούμενο μίγμα μαζί με το baking και ανακατεύουμε πολύ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.

Βήμα 4ο
Με μία παλέτα το στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 5 λεπτά.

Mousse ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε τo γάλα και λίγο πριν το σημείο βρασμού το ρίχνουμε στη Belcolade και στο Pralirex.

Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης κι ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα γκανάζ.

Βήμα 3ο
Τέλος στους 35°C ενσωματώνουμε τις ημίρρευστες χτυπημένες κρέμα 35% και Festipak

Ganache ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά και στους 40°C επικαλύπτουμε τη mousse

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Τοποθετούμε στη βάση σε ένα τσέρκι το παντεσπάνι και αμέσως από πάνω τη mousse σοκολάτας φουντούκι. Tα τοποθετούμε στη κατάψυξη και όταν παγώσουν επικαλύπτουμε με το ganache.

Choco Nut Belcolade Maltitol

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές