Fraisban Choco

Γραμμάρια (g)
Coulis φράουλας-μπανάνας
Μπανάνες φρέσκες 200
Φράουλες φρέσκες 200
Φύλλα ζελατίνης 10
Χυμό λεμονιού 1/2 τεμ
Mousse σοκολάτας
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 250
Belcolade Malt Γάλακτος
Υγείας 220
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 125
Festipak 125
Ganache επικάλυψης
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 90
Γάλα 90
Belcolade Malt Γάλακτος
Υγείας 220

Coulis ΦΡΑΟΥΛΑΣ-ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Βήμα 1ο
Πολτοποιούμε τις φράουλες και παίρνουμε όλο το χυμό τους. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε μέσα στο χυμό που έχουμε ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Μέσα στο μίγμα ρίχνουμε τις μπανάνες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Mousse ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε τα 250g της κρέμας 35% και λίγο πριν το σημείο βρασμού τη ρίχνουμε στη Belcolade. Ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα ganache. Τέλος στους 35°C ενσωματώνουμε τις ημίρρευστες χτυπημένες κρέμες 35% και Festipak

Ganache ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά και στους 40°C περίπου, επικαλύπτουμε τη mousse.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι το coulis φράουλας - μπανάνας. Tο βάζουμε στη κατάψυξη και όταν παγώσει βάζουμε από πάνω την mousse. Εάν θέλουμε επαναλαμβάνουμε. Αφού παγώσει επικαλύπτουμε με το ganache.

Fraisban Choco

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές