Frangimix Lemon Tart

Γραμμάρια (g)
Βάση Πάστα Φλώρα
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 750
Beurre De Laiterie 82% 450
Ζάχαρη άχνη 300
Αυγά 160
PatisFrance Amandes Rapees 100
Αλάτι 10
Αμυγδαλόκρεμα
Frangimix 1000
Beurre De Laiterie 82% 350
Αυγά 350
Νερό 1000
Κρέμα Λεμονιού
Deli Citron 500
Κρέμα 35% 200
Chantypak 200
Μαρέγκα όσο χρειαστεί

ΒΑΣΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Βήμα 1ο
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.

Βήμα 2ο
Τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 3ο
Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε τσέρκια που έχουμε λαδώσει, ύψους 3cm και διαμέτρου 20cm.

Βήμα 5ο
Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 35΄.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΡΕΜΑ

Βήμα 1ο
Bάζουμε το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με το Frangimix.

Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε για 1΄ στην 1η ταχύτητα με το φτερό.

Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το νερό και τα αυγά και ανακατεύουμε για 2΄ στην 2η ταχύτητα.

Βήμα 4ο
Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μίξερ και ανακατεύουμε για 3΄ στην 3η ταχύτητα μέχρι η κρέμα να γίνει ελαφρά απαλή. 5. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε στους 180°C ανάλογα το μέγεθος.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Βήμα 1ο
Χτυπάμε την κρέμα Carlsbourg και την Chantypak μαζί μέχρι να αποκτήσουν μια μαλακή υφή.

Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε το Deli Citron στους 30°C και ενσωματώνουμε τις χτυπημένες κρέμες.

ΜΑΡΕΓΚΑ

Βήμα 1ο
Χτυπάμε το Deli Meringue για 7΄ στην 3η ταχύτητα με το φτερό.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Πάνω από την τάρτα που έχουμε ψήσει με το Frangimix βάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα λεμονιού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφού παγώσει γαρνίρουμε με το Deli Meringue. Διακοσμούμε με ντεκόρ σοκολάτας που έχουμε φτιάξει με την Belcolade Blanc Selection

Frangimix Lemon Tart

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές