Victoria Mille-Feuille

Γραμμάρια (g) Τεμάχια (τμχ)
Σφολιάτα για Μille-Feuille
Αλεύρι σφολιάτας 1000
Beurre Croissant Concentre 99,8% 700
Νερό 4 ° C 510
Beurre De Laiterie 82% 100
Αλάτι 10
Ζάχαρη 30
Κρέμα Victoria
Νερό 750
Κρέμα 35% 400
Deli Meringue 300
Victoria 250
Κρέμα 35% 200
Αυγά 2 τμχ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΓΙΑ MILLE-FEUILLE

Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη το νερό και το λιωμένο βούτυρο μαζί μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη.

Βήμα 2ο
Προσοχή να μην έχει ελαστικότητα η ζύμη, απλά να έχει αναμιχθεί.

Βήμα 3ο
Όταν έχει τελειώσει η ανάμιξη του, δίνουμε μια τετράγωνη και επίπεδη μορφή. Τυλίγουμε με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες το λιγότερο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

Βήμα 1ο

Ανοίγουμε την ζύμη στην σφολιατομηχανή στα 7mm ενσωματώνουμε την πλάκα βουτύρου Buerre Croissant Concetre και κάνουμε 5 διπλώματα.


Βήμα 2ο
Το ξεκουράζουμε τουλάχιστον 2 ώρες ανάμεσα σε κάθε 2 διπλώματα.

ΚΡΕΜΑ VICTORIA

Βήμα 1ο
Σε ένα μπολ βάζουμε την Victoria και τα αυγά.

Βήμα 2ο
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε περίπου το 1/3 στο μίγμα και συνεχίζουμε να αναδεύουμε για να μην μας σβολίασει.

Βήμα 3ο
Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.

Βήμα 4ο
Για να δέσει καλύτερα η κρέμα ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά για 1 ́ περίπου.

Βήμα 5ο
Προσθέτουμε μέσα σε αυτήν τα 200g της κρέμας την οποία έχουμε ζεστάνει και τοποθετούμε όλη αυτή την κρέμα στο ψυγείο.

Βήμα 6ο
Όταν κρυώσει ανακατεύουμε με ένα σύρμα την κρέμα και προσθέτουμε τον κιγιέ που έχουμε φτιάξει με το Deli Meringue και τέλος προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα.

Βήμα 7ο - ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Βάζουμε δυο στρώσεις με την κρέμα Victoria ανάμεσα σε 3 φύλλα mille-feuille και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής διακοσμούμε στην επιφάνεια με την κρέμα και σπασμένα κομμάτια απο το φύλλο mille-feuille.

Victoria Mille-Feuille

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές