Blanches Vimen

Γραμμάρια (g)
Coulis ΦΡΑΟΥΛΑΣ - ΜΠΑΝΑΝΑΣ
Φράουλες Φρέσκιες 200
Μπανάνες φρέσκιες άγουρες 200
Φύλλα ζελατίνης 10
Χυμό λεμονιού 1/2 τεμ
Mousse λευκή
Γάλα 125
Festipak 125
Belcolade Malt Γάλακτος
Festipak 175
Corman 35% 175
Λευκή 450
Ganache λευκό
Corman 35% 100
Γάλα 100
Belcolade Malt Γάλακτος
Λευκή 300

Coulis ΦΡΑΟΥΛΑΣ-ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Βήμα 1ο
Πολτοποιούμε τις φράουλες και παίρνουμε το χυμό τους. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε μέσα στο χυμό που έχουμε ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Μέσα στο μίγμα ρίχνουμε τις μπανάνες που έχουμε ψιλοκόψει, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Mousse ΛΕΥΚΗ

Βήμα 1ο
Βράζουμε το γάλα με τα 125g Festipak και το ρίχνουμε στη Belcolade ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στους 30-35°C ενσωματώνουμε τις ημίρρευστες χτυπημένες κρέμες.

Ganache ΛΕΥΚΟ

Βήμα 1ο
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και το ρίχνουμε στη Belcolade ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Σε ένα ποτηράκι βάζουμε αρχικά το coulis φράουλας-μπανάνας. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει ρίχνουμε τη λευκή mousse και όταν ξαναπαγώσει επικαλύπτουμε με το ganache.

Blanches Vimen

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές