Το pain au chocolat, γνωστό σε ορισμένα μέρη και ως «κρουασάν σοκολάτας», είναι ένα αγαπημένο γαλλικό γλυκό. Παρασκευάζεται από μια φυλοποιημένη ζύμη, παρόμοια με τη ζύμη που χρησιμοποιείται για τα κρουασάν, η οποία του δίνει μια αφράτη και βουτυράτη υφή. Στο εσωτερικό υπάρχουν λωρίδες μαύρης σοκολάτας, οι οποίες δημιουργούν μια ευχάριστη αντίθεση ανάμεσα στις τραγανές εξωτερικές στρώσεις και στην πλούσια, λιωμένη σοκολάτα στο εσωτερικό. Αυτό το γλυκό αποτελεί ένα δημοφιλές πρωινό ή σνακ.
Αν και συχνά αποκαλείται κρουασάν σοκολάτας, ειδικά στις ΗΠΑ, το pain au chocolat έχει διαφορετικό σχήμα και υφή. Σε αντίθεση με το κρουασάν σε σχήμα μισοφέγγαρου, είναι ορθογώνιο με δύο λωρίδες μαύρης σοκολάτας μέσα στις βουτυρένιες, αφράτες στρώσεις του. Να τι κάνει αυτό το κλασικό γαλλικό γλυκό τόσο ξεχωριστό:
Θέλετε να φτιάξετε το καλύτερο pain au chocolat; Ξεκινήστε με ζύμη ζαχαροπλαστικής και σοκολάτα υψηλής ποιότητας και απολαύστε το ζεστό για ακόμα πιο ξεχωριστή εμπειρία.
Κατανοούμε την ολοένα μεγαλύτερη ζήτηση για πιο υγιεινά, υψηλής ποιότητας γλυκά που σέβονται επίσης τον πλανήτη. Οι πρωτοποριακές λύσεις που προσφέρουμε μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε το τέλειο pain au chocolat, ικανοποιώντας παράλληλα τις προσδοκίες των καταναλωτών.
Ένα υπέροχο pain au chocolat ξεκινά με την επιλογή των σωστών υλικών. Προσφέρουμε:
Η τελειοποίηση της γεύσης και της αίσθησης που αφήνει το pain au chocolat στο στόμα απαιτεί πάντα εξειδικευμένες λύσεις:
Στην Puratos, είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τις λύσεις για την υποστήριξη κάθε είδους μονάδες παραγωγής, από παραδοσιακά αρτοποιεία μέχρι βιομηχανικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.
Η ιστορία του pain au chocolat ξεκινά από τη Γαλλία, όπου έχει τις ρίζες του αυτό το γευστικό γλυκό. Το όνομα «pain au chocolat» στα ελληνικά σημαίνει «ψωμί με σοκολάτα».
Η δημιουργία του συνδέεται με την εισαγωγή της σοκολάτας στην Ευρώπη, η οποία έγινε δημοφιλής τον 17ο αιώνα. Ωστόσο, το γλυκό με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα εμφανίστηκε πιθανότατα τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε από έναν Αυστριακό αρτοποιό, τον August Zang, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό το κρουασάν στη Γαλλία. Άρχισε να πειραματίζεται με την εισαγωγή γεμίσεων σοκολάτας στο εσωτερικό της βουτυρένιας, φυλοποιημένης ζύμης.
Το pain au chocolat και τα δανέζικα γλυκά μπορεί να μοιάζουν στην όψη, έχουν ωστόσο ξεκάθαρες διαφορές. Το pain au chocolat έχει τις ρίζες του στη Γαλλία και για την παρασκευή του χρησιμοποιείται φυλοποιημένη ζύμη γεμισμένη ειδικά με ράβδους μαύρης σοκολάτας. Έχει ορθογώνιο σχήμα και απολαμβάνεται συχνά στο πρωινό ή ως σνακ. Από την άλλη πλευρά, τα δανέζικα γλυκά προέρχονται από τη Δανία και διατίθενται με μια ποικιλία γεμίσεων, όπως φρούτα, τυρί κρέμα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μπορεί να έχουν πολλά διαφορετικά σχήματα και απολαμβάνονται στο πρωινό, στο brunch ή ως επιδόρπιο. Και τα δύο είναι εξαιρετικά γευστικά, αλλά καθένα από αυτά προσφέρει μοναδικές εμπειρίες λόγω της διαφορετικής προέλευσης, της ζύμης και της γέμισης.
Στην Puratos, σας βοηθάμε να δημιουργήσετε τις πιο νόστιμες και βιώσιμες σοκολάτες με τις επαγγελματικές μας λύσεις για σοκολατοποιούς.
Στην Puratos, σας βοηθάμε να δημιουργήσετε τις πιο εκλεκτές και βιώσιμες τάρτες σοκολάτας με τις επαγγελματικές λύσεις μας για σοκολατοποιούς.