Pain au Chocolat: Τι είναι και πώς μπορείτε να κάνετε αυτήν τη λιχουδιά ακόμα πιο νόστιμη 

Το pain au chocolat, γνωστό σε ορισμένα μέρη και ως «κρουασάν σοκολάτας», είναι ένα αγαπημένο γαλλικό γλυκό. Παρασκευάζεται από μια φυλοποιημένη ζύμη, παρόμοια με τη ζύμη που χρησιμοποιείται για τα κρουασάν, η οποία του δίνει μια αφράτη και βουτυράτη υφή. Στο εσωτερικό υπάρχουν λωρίδες μαύρης σοκολάτας, οι οποίες δημιουργούν μια ευχάριστη αντίθεση ανάμεσα στις τραγανές εξωτερικές στρώσεις και στην πλούσια, λιωμένη σοκολάτα στο εσωτερικό. Αυτό το γλυκό αποτελεί ένα δημοφιλές πρωινό ή σνακ.

Μια νόστιμη γαλλική λιχουδιά

Αν και συχνά αποκαλείται κρουασάν σοκολάτας, ειδικά στις ΗΠΑ, το pain au chocolat έχει διαφορετικό σχήμα και υφή. Σε αντίθεση με το κρουασάν σε σχήμα μισοφέγγαρου, είναι ορθογώνιο με δύο λωρίδες μαύρης σοκολάτας μέσα στις βουτυρένιες, αφράτες στρώσεις του. Να τι κάνει αυτό το κλασικό γαλλικό γλυκό τόσο ξεχωριστό:

  • Η ζύμη έχει σημασία - Παρασκευάζεται με φυλοποιημένη ζύμη ζαχαροπλαστικής, όπως τα κρουασάν, για τραγανή, αέρινη γεύση.
  • Η σωστή σοκολάτα - Παραδοσιακά γεμίζεται με ράβδους μαύρης σοκολάτας που διατηρούν το σχήμα τους ενώ λιώνουν ελαφρώς στο εσωτερικό τους.
  • Παραλλαγές για να δοκιμάσετε - Από μίνι pain au chocolat μέχρι vegan εκδοχές με αμύγδαλο ή φιστίκι, υπάρχει μια παραλλαγή για κάθε γούστο.
  • Ιδανικό για κάθε στιγμή - Αναπόσπαστο κομμάτι του γαλλικού πρωινού, αλλά εξίσου γευστικό και ως απογευματινή λιχουδιά για να συνοδέψετε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Θέλετε να φτιάξετε το καλύτερο pain au chocolat; Ξεκινήστε με ζύμη ζαχαροπλαστικής και σοκολάτα υψηλής ποιότητας και απολαύστε το ζεστό για ακόμα πιο ξεχωριστή εμπειρία. 

Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές 

  • Vegan pain au chocolat: Μια γευστική φυτική εκδοχή που δεν περιέχει προϊόντα ζωικής προέλευσης.
  • Μίνι pain au chocolat: Εκδοχές σε μέγεθος μπουκιάς, ιδανικές για μια γρήγορη και απολαυστική λιχουδιά.
  • Pain au chocolat με αμύγδαλο: Παραδοσιακό pain au chocolat με αμύγδαλο, που προσθέτει μια γεύση ξηρών καρπών.
  • Pain au chocolat με φιστίκι: Μοναδικό και γευστικό, με γέμιση πλούσιας κρέμας σοκολάτας και φιστικιού.
  • Pain au chocolat με ζύμη μπριός: Μια παραλλαγή που φτιάχνεται με βουτυράτη ζύμη μπριός για ακόμα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

Τελειοποιήστε το pain au chocolat σας με τις λύσεις της Puratos

Κατανοούμε την ολοένα μεγαλύτερη ζήτηση για πιο υγιεινά, υψηλής ποιότητας γλυκά που σέβονται επίσης τον πλανήτη. Οι πρωτοποριακές λύσεις που προσφέρουμε μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε το τέλειο pain au chocolat, ικανοποιώντας παράλληλα τις προσδοκίες των καταναλωτών.

Δημιουργήστε την τέλεια βάση για το pain au chocolat

Ένα υπέροχο pain au chocolat ξεκινά με την επιλογή των σωστών υλικών. Προσφέρουμε:

 

  • Εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης Το Mimetic, μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων λιπαρών ουσιών, παρέχει ένα φυτικής προέλευσης υποκατάστατο βουτύρου, διατηρώντας την αφράτη, βουτυρένια υφή που είναι απαραίτητη για τη φυλοποιημένη ζύμη, όπως αυτή που χρησιμοποιείται στο pain au chocolat. Το Sunset Glaze παρέχει μια εναλλακτική λύση φυτικής προέλευσης ως μείγμα επάλειψης με εξαιρετική λάμψη και χρώμα.
  •  

  • Κορυφαίας ποιότητας και πιο βιώσιμη σοκολάτα Η πιστοποιημένη βελγική σοκολάτα Belcolade Cacao-Trace εξασφαλίζει πλούσια, αυθεντική γεύση, χάρη στην ειδική διαδικασία ζύμωσης, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τους καλλιεργητές κακάο και τις προσπάθειες βιωσιμότητας

     

  • Ενισχύστε τη γεύση και την υφή

    Η τελειοποίηση της γεύσης και της αίσθησης που αφήνει το pain au chocolat στο στόμα απαιτεί πάντα εξειδικευμένες λύσεις:

  • Ζύμη και άλλες λύσεις που βασίζονται στη ζύμωση Τα Sapore και O-Tentic είναι οι λύσεις μας που βασίζονται στη ζύμωση, οι οποίες ενισχύουν το βάθος της γεύσης και βελτιώνουν την υφή των αρτοσκευασμάτων σας.
  • Νόστιμες, σταθερές στο ψήσιμο γεμίσεις σοκολάτας Η γέμιση Carat με βάση τα λιπαρά είναι διαθέσιμη σε πολλές γεύσεις και μορφές. Για μια πολλαπλών χρήσεων γέμιση που είναι σταθερή στο ψήσιμο ή εύκολη στην έγχυση. Η σειρά Carat προσφέρει αξιοπιστία και απόλαυση.
  • Χρειάζεστε βοήθεια με το pain au chocolat σας; 

    Στην Puratos, είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τις λύσεις για την υποστήριξη κάθε είδους μονάδες παραγωγής, από παραδοσιακά αρτοποιεία μέχρι βιομηχανικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

    Η ιστορία του pain au chocolat

    Η ιστορία του pain au chocolat ξεκινά από τη Γαλλία, όπου έχει τις ρίζες του αυτό το γευστικό γλυκό. Το όνομα «pain au chocolat» στα ελληνικά σημαίνει «ψωμί με σοκολάτα».

    Η δημιουργία του συνδέεται με την εισαγωγή της σοκολάτας στην Ευρώπη, η οποία έγινε δημοφιλής τον 17ο αιώνα. Ωστόσο, το γλυκό με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα εμφανίστηκε πιθανότατα τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε από έναν Αυστριακό αρτοποιό, τον August Zang, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό το κρουασάν στη Γαλλία. Άρχισε να πειραματίζεται με την εισαγωγή γεμίσεων σοκολάτας στο εσωτερικό της βουτυρένιας, φυλοποιημένης ζύμης.

    Συχνές ερωτήσεις

    Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα pain au chocolat και ένα δανέζικο γλυκό; 

    Το pain au chocolat και τα δανέζικα γλυκά μπορεί να μοιάζουν στην όψη, έχουν ωστόσο ξεκάθαρες διαφορές. Το pain au chocolat έχει τις ρίζες του στη Γαλλία και για την παρασκευή του χρησιμοποιείται φυλοποιημένη ζύμη γεμισμένη ειδικά με ράβδους μαύρης σοκολάτας. Έχει ορθογώνιο σχήμα και απολαμβάνεται συχνά στο πρωινό ή ως σνακ. Από την άλλη πλευρά, τα δανέζικα γλυκά προέρχονται από τη Δανία και διατίθενται με μια ποικιλία γεμίσεων, όπως φρούτα, τυρί κρέμα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μπορεί να έχουν πολλά διαφορετικά σχήματα και απολαμβάνονται στο πρωινό, στο brunch ή ως επιδόρπιο. Και τα δύο είναι εξαιρετικά γευστικά, αλλά καθένα από αυτά προσφέρει μοναδικές εμπειρίες λόγω της διαφορετικής προέλευσης, της ζύμης και της γέμισης.

    Ανακαλύψτε

    Σοκολατένιες δημιουργίες

    Μπάρες Σοκολάτας

    Μπάρες Σοκολάτας

    Στην Puratos, σας βοηθάμε να δημιουργήσετε τις πιο νόστιμες και βιώσιμες σοκολάτες με τις επαγγελματικές μας λύσεις για σοκολατοποιούς.

    Τάρτα σοκολάτας

    Τάρτα σοκολάτας

    Στην Puratos, σας βοηθάμε να δημιουργήσετε τις πιο εκλεκτές και βιώσιμες τάρτες σοκολάτας με τις επαγγελματικές λύσεις μας για σοκολατοποιούς.