O-tentic: βασισμένο στη φυσική ζύμωση, για εξαιρετικά ψωμιά γεμάτα γεύση, άρωμα και ξεχωριστή υφή

Στην Puratos, πιστεύουμε ότι το μέλλον του ψωμιού βρίσκεται στο παρελθόν του. Οι καταναλωτές αναζητούν υψηλής ποιότητας  φυσικά συστατικά και συγχρόνως την αυθεντικότητα των συστατικών που θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές. Γι' αυτό η Puratos ανέπτυξε το O-tentic. Με βάση το φυσικό προζύμι, το O-tentic δίνει σε κάθε αρτοποιό τη δυνατότητα να φτιάξει γνήσια και αυθεντικά ψωμιά όπως παλιά.

Τι ακριβώς είναι το O-tentic;

Ενεργό συστατικό αρτοποιίας για μοναδική γεύση.

Το O-tentic είναι ένα μοναδικό ενεργό συστατικό αρτοποιίας που σας δίνει τη δημιουργική ελευθερία για να κάνετε ψωμιά με εξαιρετική, αυθεντική γεύση και ξεχωριστή υφή κόρας - χωρίς την ανάγκη μεγάλου χρόνου στόφας και μεγάλων φάσεων ωρίμανσης. Τα συστατικά του O-tentic δημιουργούνται μέσα από διαδικασία φυσικών ζυμώσεων χωρίς τεχνητά πρόσθετα. Αυτό δίνει στα ψωμιά ακόμα πιο αυθεντική γεύση.

Μαζί με την προσωπική σας εμπειρία, το O-tentic θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας ψωμιών εύκολα και γρήγορα.

Πλεονεκτήματα για τον Αρτοποιό:

  • Δεν χρειάζεται βελτιωτικό και μαγιά (χρήση 4% επί του αλεύρου)
  • Δίνει ευελιξία μια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ψωμιών
  • Κάνει πιο ανθεκτική τη ζύμη
  • Έχει υψηλό ποσοστό απορρόφησης νερού
  • Πατενταρισμένο προϊόν

Πλεονεκτήματα για τον Καταναλωτή:

  • Μοναδική γεύση
  • Χωρίς χημικά πρόσθετα - Clean label
  • Παραδοσιακή γεύση
  • Μεγάλη διατηρησιμότητα

Πού βρίσκει την προέλευσή του το O-tentic;

Το O-tentic περιέχει 100% αλεύρι Durum από την περιοχή της Πούλιας στην Ιταλία. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τις ποσότητες του αλεύρου Durum που παράγει αλλά και την ποιότητα του.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα μέρος που ονομάζεται Altamura, στη νότια Ιταλία. Αυτό το μικρό χωριό στην Απουλία είναι ιστορικά γνωστό για τα νόστιμα, εκλεκτά ψωμιά του. Το 37 π.Χ., ο Οράτιος δοκίμασε το ψωμί Αλταμούρα και παρασυρμένος από τη μοναδική και φυσική του γεύση έγραψε στο προσωπικό του ημερολόγιο ότι πίστευε ότι «τα καλύτερα ψωμιά στον κόσμο» παράγονταν στην Αλταμούρα.

Το O-tentic βασίζεται σε 100% αλεύρι σκληρού σίτου, όπως και το ψωμί Altamura, δημιουργώντας την τυπική μεσογειακή γεύση: αρωματική και κρεμώδης. Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία ζύμωσης, η Puratos κατάφερε να αναδημιουργήσει τη γεύση αυτού του διάσημου ιταλικού ψωμιού. Αυτό δίνει σε κάθε αρτοποιό τη δυνατότητα να φτιάχνει γνήσια και αυθεντικά ψωμιά όπως στο παρελθόν.

 Τι κάνει το αλεύρι Durum να ξεχωρίζει;

  • Έχει κατά 10-15% μεγαλύτερη απορροφητικότητα νερού σε σχέση με τα άλλα άλευρα
  • Απελευθερώνει το νερό αυτό πιο αργά κατά την διάρκεια του ψησίματος
  • Λόγω αυτού έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής το τελικό ψωμί και καλύτερη ποιότητα ακόμα και μετά από 3-4 ημέρες
  • Περιέχει αντιοξειδωτικά και αυτό δίνει μεγαλύτερη διατροφική αξία στο ψωμί 
  • Βελτιώνει την γεύση και το άρωμα του ψωμιού
  • Είναι πλούσιο σε ίνες

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε το O-tentic;

Το O-tentic είναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο προϊόν. Προσθέτοντας μόνο αλεύρι, αλάτι και νερό στα ενεργά συστατικά του O-tentic, μπορείτε να φτιάξετε ψωμί που έχει τη δική του μοναδική φυσική γεύση και δομή. Προσθέτουμε 4% O-tentic επί του βάρους του αλεύρου στη συνταγή του ψωμιού.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι η θερμοκρασία της ζύμης στο τέλος της ανάμειξης. Η ζύμη πρέπει να είναι γύρω στους 25°C εκείνη τη στιγμή. Το στάδιο της ζύμωσης είναι επίσης απαραίτητο, καθώς αυτό θα επιτρέψει στο ψωμί να αναπτύξει ένα σύνθετο μπουκέτο γεύσεων τυπικό για το O-tentic.

Η χρήση του O-tentic είναι η τέλεια αρχή για ένα καλό ψωμί. Αν θέλετε να προχωρήσετε ακόμη περισσότερο δίνοντας τη δική σας υπογραφή στο ψωμί σας, σκεφτείτε να προσθέσετε κάποιο από τα Softgrains, Sproutgrains ή κάποιο Sapore, από τη σειρά φυσικών προζυμιών  μας.

Θέλετε να ξεκινήσετε να δουλεύετε με O-tentic; Επιλέξτε το O-Tentic Durum ή O-tentic Tutto Pugliese και δώστε σε όλα τα ψωμιά σας το τέλειο ξεκίνημα O-tentic!