ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο τρόπος παραγωγής των τροφίμων έχει αντίκτυπο στην υγεία των καταναλωτών και στον πλανήτη μας. Γι’ αυτόν τον λόγο η υγεία και η ευεξία βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης της Puratos από τη δεκαετία του ’20.

Η Puratos δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα και λύσεις με την καλύτερη δυνατή θρεπτική αξία, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, την υφή, την ποιότητα ή την ασφάλεια.

Βελτιστοποιούμε συστηματικά τις θρεπτικές αξίες των νέων και υπαρχόντων προϊόντων. Αυξάνουμε τη διαθεσιμότητα συστατικών που είναι αναγνωρισμένα για τη θετική τους επίδραση στην υγεία (όπως τα φρούτα, οι φυτικές ίνες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως) και μειώνουμε την ποσότητα συστατικών όπως το αλάτι, ορισμένα λίπη και τα σάκχαρα. Ενώ το κομμάτι της υγείας υποστηρίζεται από την επιστήμη, το κομμάτι της ευεξίας συνδέεται με την αντίληψη των καταναλωτών ότι αυτά τα συστατικά είναι καλύτερα για αυτούς.

Υγεία & Ευεξία στην Puratos

Η προσέγγισή μας για την Υγεία & Ευεξία αποτελείται από 10 δομικά στοιχεία.  

ΣΙΤΗΡΑ & σπόροι

Αυξάνουμε την ποσότητα σιτηρών και σπόρων στα προϊόντα μας. Επιπλέον, προωθούμε τη χρήση συστατικών ολικής αλέσεως για την ενίσχυση της κατανάλωσης προϊόντων αρτοποιίας που περιέχουν υψηλά επίπεδα δημητριακών, δημητριακών ολικής αλέσεως και σπόρων. Αυτό βοηθά τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να επιτύχουν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών.

Υγιές έντερο

Η σχέση μεταξύ της υγείας του εντέρου και της συνολικής υγείας είναι καλά εδραιωμένη στο μυαλό των καταναλωτών: ένα υγιές έντερο επηρεάζει θετικά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Τα προϊόντα αρτοποιίας στη σειρά Happy Gut της Puratos περιέχουν όλα ενώσεις που προάγουν την υγεία του εντέρου, όπως συγκεκριμένους τύπους φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν την κατάσταση της υγείας του εντέρου των καταναλωτών.

Μείωση της ΖΑΧΑΡΗΣ

Η Puratos βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης μέσω της πλήρους σειράς προϊόντων ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας με μειωμένη ζάχαρη. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε ξανά υπάρχουσες συνταγές με στόχο τη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Οποιαδήποτε ενέργεια αφαίρεσης, μείωσης ή/και αντικατάστασης της ζάχαρης δεν πρέπει να διακυβεύει ούτε τη γεύση ούτε την υφή των προϊόντων.

Περισσότερα ΦΡΟΥΤΑ

Αυξάνουμε την περιεκτικότητα σε φρούτα στις γεμίσεις, όποτε είναι δυνατόν, ή την περιεκτικότητα σε γέμισεις φρούτων στην τελική εφαρμογή.

Μείωση ΛΙΠΑΡΩΝ

Στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε ή να μειώσουμε τα λιπαρά, ιδιαίτερα εκείνα με χαμηλή θρεπτική αξία, ή να τα αντικαταστήσουμε με λιπαρά καλής διατροφικής αξίας. Εστιάζουμε επίσης στην αφαίρεση των trans-λιπαρών οξέων και στην αντικατάστασή τους με πιο υγιεινά λιπαρά.

Μείωση του ΑΛΑΤΙΟΥ

Προσφέρουμε λύσεις για τη μείωση της ποσότητας αλατιού στα αρτοσκευάσματα για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να τηρούν τα 5 g αλατιού/ημέρα ως μέρος της σύστασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

(ΠΙΟ) ΚΑΘΑΡΗ ετικέτα

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να μειώσουν τα συστατικά που θεωρούνται ανεπιθύμητα, όπως τα πρόσθετα, τα τεχνητά χρώματα και οι γεύσεις. Η Puratos προσφέρει προϊόντα με «καθαρές» και «πιο καθαρές» ετικέτες επιτρέποντας μια συντομότερη, σαφέστερη και καθαρότερη λίστα συστατικών των τελικών προϊόντων.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερα φυσικά προϊόντα, η Puratos παρέχει, όποτε είναι δυνατόν, μια βιολογική εναλλακτική λύση χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, την υφή και τη συνολική λειτουργικότητα.

Χωρίς ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν τη γλουτένη στη διατροφή τους, η Puratos παρέχει, όποτε είναι δυνατόν, διατροφικά ισορροπημένες εναλλακτικές λύσεις χωρίς γλουτένη και χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή.

Με βάση τα ΦΥΤΑ

Όποτε μας ζητηθεί, συμβάλλουμε σε έναν καλύτερο πλανήτη, προσφέροντας φυτικές εναλλακτικές με γεύση, υφή και λειτουργικότητα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αντίστοιχο παραδοσιακό.