Η υγιεινή απόλαυση: Οι γευστικές, θρεπτικές καινοτομίες της Puratos στον κλάδο των τροφίμων

Στην Puratos, κατανοούμε ότι οι καταναλωτές δίνουν όλο και μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων που καταναλώνουν. Ως εταιρία που παράγει πρώτες ύλες, αποδεχόμαστε με προθυμία την ευθύνη να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου να πετύχουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και να υποστηρίξουμε συνολικά την ευημερία τους. Η συγκεκριμένη δέσμευση έχει βαθιές ρίζες στον σκοπό της εταιρείας μας, ο οποίος είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας να δημιουργήσουν νόστιμα, θρεπτικά και βιώσιμα προϊόντα διατροφής.

Η προστασία της υγείας και της ευημερίας των καταναλωτών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας της Puratos εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εργαστεί ακούραστα, προσπαθώντας να ενισχύσουμε τη θρεπτική αξία των προϊόντων μας και να εισαγάγουμε «πιο καθαρές ετικέτες». Επιπλέον, έχουμε αναπτύξει βιολογικά υποκατάστατα φυτικής προέλευσης χωρίς γλουτένη, προκειμένου να καλύψουμε τις διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους όσο γίνεται πιο θρεπτικές επιλογές τροφίμων, οι οποίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και πιο ευτυχισμένο τρόπο ζωής. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε αφοσιωθεί στην προσφορά προϊόντων και λύσεων με την υψηλότερη δυνατή διατροφική αξία, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στη γεύση, την ποιότητα ή την ασφάλεια. Πραγματοποιούμε συνεχώς επενδύσεις για έρευνα και την ανάπτυξη, με σκοπό τη δημιουργία νέων προϊόντων με βελτιωμένο διατροφικό προφίλ, σε συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το φαγητό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας – μας τρέφει και μας ενισχύει. Στην Puratos, προσπαθούμε να διευρύνουμε αυτόν τον θετικό αντίκτυπο, μέσα από πρωτοποριακές λύσεις τροφίμων που προάγουν την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, δουλεύοντας μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, είμαστε σε θέση να επηρεάσουμε σημαντικά τις ζωές των ανθρώπων.

Το 2022, η πρωτοποριακή μας προσέγγιση μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιίας κατά 1.456 τόνους, τα λιπαρά κατά 12.503 τόνους και το αλάτι κατά 126 τόνους. Επιπλέον, επεξεργαστήκαμε 15,9 χιλιάδες τόνους φρούτων για τα προϊόντα μας, ποσότητα που ισοδυναμεί με τη συγκομιδή καρπών από 320.000 οπωροφόρα δέντρα. Τέλος, χρησιμοποιήσαμε 36 χιλιάδες τόνους φρούτων για τα  προϊόντα μας, οι οποίοι ισοδυναμούν με τη συγκομιδή καρπών από καλλιεργήσιμες εκτάσεις 6.721 εκταρίων. Αυτά τα επιτεύγματα είναι ενδεικτικά της δέσμευσής μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καταναλωτών για πιο υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής. Για την περαιτέρω αντιμετώπιση των αναγκών αυτών, έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους:

  • Αύξηση της ενσωμάτωσης σιτηρών πλούσιων σε φυτικές ίνες, σπόρων και φρούτων στα προϊόντα μας.
  • Μείωση των ποσοτήτων ζάχαρης, αλατιού και λιπαρών που περιέχονται στα είδη που προσφέρουμε.
  • Επέκταση των βιολογικών υποκατάστατων φυτικής προέλευσης χωρίς γλουτένη με (πιο) καθαρή ετικέτα.
  • Στόχος μας είναι τα προϊόντα που προάγουν την υγεία και την ευεξία να αντιστοιχούν στο 50% των πωλήσεών μας μέχρι το 2030, αποδεικνύοντας έτσι την ακλόνητη προσήλωσή μας στην προώθηση πιο υγιεινών επιλογών.

Η παροχή των πλέον υγιεινών διατροφικά προϊόντων αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, παράλληλα με τη διασφάλιση εξαιρετικής γεύσης, υφής, ποιότητας και με την εγγύηση της ασφάλειας. Αξιοποιώντας τη δύναμη της επιστήμης, εμπλουτίζουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων, κάνοντάς τα καλύτερα και πιο υγιεινά. Βελτιώνουμε συστηματικά τις διατροφικές αξίες τόσο των νέων όσο και των υφιστάμενων προϊόντων, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα συστατικών με αποδεδειγμένα θετική επίδραση στην υγεία μας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με την υγεία και να ανταποκριθούμε στις προτιμήσεις των καταναλωτών, έχουμε αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές που εφαρμόζονται σε διάφορους τομείς:

  • Σιτηρά και σπόροι: Αυξάνουμε την ποσότητα σιτηρών και σπόρων στα προϊόντα μας, εστιάζοντας στη χρήση αλεύρων ολικής άλεσης για πιο ενισχυμένη πρόσληψη φυτικών ινών.
  • Υγεία του εντέρου: Κατανοώντας τη σύνδεση μεταξύ της υγείας του εντέρου και της συνολικής ευεξίας, τα προϊόντα της σειράς Happy Gut περιέχουν συστατικά που προάγουν την υγεία του εντέρου, υποστηρίζοντας τη σωματική υγεία, το ανοσοποιητικό σύστημα και την ψυχική ευεξία των καταναλωτών.
  • Φρούτα: Προσπαθούμε να αυξήσουμε την περιεκτικότητα σε φρούτα των γεμίσεων και των τελικών μας εφαρμογών, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερα φρούτα στη διατροφή τους.
  • Αλάτι: Μέσω των λύσεών μας, επιδιώκουμε τη μείωση της ποσότητας αλατιού στα αρτοσκευάσματα, ώστε να διευκολύνουμε τους καταναλωτές στην τήρηση της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  • Λιπαρά: Εστιάζουμε στη μείωση ή την αντικατάσταση των λιπαρών χαμηλής διατροφικής ποιότητας μέσα από την επιλογή πιο υγιεινών πηγών που είναι πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς επίσης και στη σταδιακή κατάργηση της χρήσης τρανς λιπαρών.
  • Ζάχαρη: Η Puratos προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιίας με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τις υπάρχουσες συνταγές, σε μια προσπάθεια να μειώσουμε την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στη γεύση, την υφή και την ποιότητα.

Πέρα από τον πυλώνα Καλύτερη Υγεία, δίνουμε επίσης προτεραιότητα σε άλλες πτυχές, όπως τα υποκατάστατα με (πιο) Καθαρές Ετικέτες, Χωρίς Γλουτένη, Βιολογικής και Φυτικής Προέλευσης. Μέσω του προγράμματος Taste Tomorrow, αποκτούμε διεξοδικές γνώσεις σχετικά με τις συμπεριφορές, τις στάσεις και τις επιλογές των καταναλωτών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις σειρές προϊόντων που θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των καταναλωτών για προϊόντα χωρίς γλουτένη, διαφάνεια στα συστατικά και υποκατάστατα φυτικής προέλευσης.

Στην Puratos, δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των τροφίμων σε κάθε επίπεδο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας. Εφαρμόζουμε αυστηρά πρότυπα ασφάλειας τροφίμων και διατηρούμε ισχυρά συστήματα ιχνηλασιμότητας, μέσω των διεξοδικών ελέγχων των προμηθευτών πρώτων υλών και συσκευασιών. Οι δραστηριότητές μας σε παγκόσμιο επίπεδο συμμορφώνονται με ένα πρότυπο ελέγχου προμηθευτών του ομίλου, διασφαλίζοντας τη συνέπεια και προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές μας.

Ακολουθήστε μας στο ταξίδι μας προς ένα πιο υγιές μέλλον, όπου το θρεπτικό και γευστικό φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Μαζί, μπορούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων και να συμβάλουμε σε έναν κόσμο με πιο βιώσιμες και πιο υγιεινές επιλογές διατροφής.