DOLCE PARADISO ΣΑΜΑΛΙ

Γραμμάρια (g)
Dolce Paradiso
Dolce Paradiso 1000 g
Νερό 380 g
Ηλιέλαιο 220 g
Αυγά 100 g
Γιαούρτι στραγγιστό 150 g
Βούτυρο Dairy 82% (λιωμένο) 60 g
Μαστίχα σε σκόνη 1 g
Σιρόπι
Νερό 1000 g
Ζάχαρη 1300 g
Χυμός λεμονιού 5 g

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΒΗΜΑ 1o
Στο μίξερ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το Dolce Paradiso. Αναμιγνύουμε με το φτερό για 1’στην πρώτη ταχύτητα και 2’ στη δεύτερη .

ΒΗΜΑ 2ο
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και τη μαστίχα σε σκόνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη δεύτερη ταχύτητα για 2’.

ΒΗΜΑ 3ο
Φορμάρουμε το σάμαλι στα σκεύη ψησίματος. Τα αφήνουμε για 10’ φορμαρισμένα . Για μίγμα 1Kg ψήνουμε σε αερόθερμο στους 175°C για ±30’ και σε ταμπανωτό στους 180°C για ±30’. 10’ πριν βγει το σάμαλι από το φούρνο το βγάζουμε και το κόβουμε στα επιθυμητά κομμάτια και το τοποθετούμε πάλι στο φούρνο για τον υπόλοιπο χρόνο.

ΒΗΜΑ 4ο
Σιροπιάζουμε με χλιαρό το ραβανί και χλιαρό σιρόπι σιγά σιγά.

DOLCE PARADISO ΣΑΜΑΛΙ


Αξιώσεις

  • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ