DOLCE PARADISO ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Γραμμάρια (g)
Dolce Paradiso
Dolce Paradiso 1000 g
Νερό 400 g
Ηλιέλαιο 400 g
Καρυδόψιχα 230 g
Κανέλλα 4 g
Γαρίφαλο 1 g
Κονιάκ 50 g
Κακάο 5 g
Σιρόπι
Νερό 1000 g
Ζάχαρη 1300 g
Ξύλα κανέλας 1 τμχ
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Χυμός λεμονιού 5 g

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΒΗΜΑ 1o
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υγρά της συνταγής και κάνουμε ένα ανακάτεμα με το σύρμα

ΒΗΜΑ 2ο
Προσθέτουμε όλα τα στερεά εκτός της καρυδόψιχας και κάνουμε στο χέρι ένα ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

ΒΗΜΑ 3ο
Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε, για μίγμα 1 kg, σε αερόθερμο στους 175 βαθμούς για ±30’ και σε ταμπανωτό στους 180 βαθμούς για ±30’.

ΒΗΜΑ 4ο
Σιροπιάζουμε χλιαρό σιρόπι στη χλιαρή καρυδόπιτα.

DOLCE PARADISO ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Αξιώσεις

  • Ελληνική Ζαχαροπλαστική