EASY CIABATTA - Ψωμί Pugliese

Γραμμάρια (g)
Αλεύρι (70% δυνατό) 10000
Ciabatta 1000
Νερό (περίπου) 7500-8000
Μαγιά νωπή 220
Βήμα 1ο
Ανακατέψτε για 2΄στην 1η ταχύτητα και για 10-15΄στην 2η. Βάλτε την ζύμη σε πλαστική λεκάνη που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο. Αφήστε τη ζύμη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 60-90΄μέχρι να γίνει ο όγκος της 2,5 φορές παραπάνω από τον αρχικό.

Βήμα 2ο
Τοποθετείστε το ζυμάρι σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Πασπαλίστε το ζυμάρι με αλεύρι και πιέστε το ώστε να πάρει όλο το ίδιο ύψος.

Βήμα 3ο
Κόψτε σε λωρίδες και κατόπιν σε τεμάχια. Γυρίστε τα κομμάτια της ζύμης ανάποδα ώστε να αλευρωθούν και οι δύο πλευρές.

Βήμα 4ο
Τοποθετείστε τα κομμάτια σε τελάρο και κατόπιν στην στόφα για 20-30΄ στους 38°C

Βήμα 5ο
Πριν το φούρνισμα αναποδογυρίστε τα ψωμιά. Ψήστε στους 220°C με ατμό για 30΄(ή 20΄αν τα θέλουμε για σάντουιτς) για βάρος ζύμης περίπου 200g.

EASY CIABATTA - Ψωμί Pugliese

Επίπεδο πολυπλοκότητας: