ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

Όλοι εμείς στην Puratos, κατανοούμε τη δύναμη της καινοτομίας. Πιστεύουμε επίσης στη διατήρηση των παραδοσιακών τρόπων παρασκευής ψωμιού και σοκολάτας. Παντρεύοντας αυτή την καινοτομία με την παράδοση, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Χάρη στο πάθος μας για τη φύση, την αυθεντικότητα και την ποικιλομορφία, δημιουργήσαμε τη Βιβλιοθήκη Προζυμιού. Η βιβλιοθήκη αυτή αποτελεί την απόλυτη παρακαταθήκη των παραδόσεων στην παρασκευή ψωμιού, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αρχαίας τέχνης της φυσικής ζύμωσης. Με το ίδιο πάθος επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την κληρονομιά της βελγικής σοκολάτας.

Ψωμί

 
Η μελέτη της ιστορίας του ψωμιού και των πολλαπλών χρήσεών του σε όλο τον κόσμο μάς έδωσε τις γνώσεις που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε σε εσάς, τους καταναλωτές, ό,τι καλύτερο έχει να δώσει αυτό το προϊόν. Ωστόσο, η ιστορία του προζυμιού είναι τόσο πλούσια που θέλαμε πολύ να τη μοιραστούμε μαζί σας! Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το «Maison du Levain», όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του προζυμιού. Η Puratos έχει πάθος με το προζύμι εδώ και χρόνια και είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον του ψωμιού βρίσκεται στο παρελθόν του. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτού του είδους την κατανόηση της διαδικασίας ζύμωσης με τους πελάτες μας και που τους βοηθάμε να δημιουργήσουν νόστιμα ψωμιά υψηλής ποιότητας, όπως τις παλιές καλές μέρες… αλλά και στο μέλλον!

Σοκολάτα

 
Η ασύγκριτη σε γεύση βελγική σοκολάτα κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας, αφού η Puratos ιδρύθηκε στο Βέλγιο. Στόχος μας είναι λοιπόν να συνεχίσουμε την παράδοση που έχει κάνει τη βελγική σοκολάτα διάσημη σε όλο τον κόσμο. Η Belcolade παράγει σοκολάτα στο Βέλγιο εδώ και 30 χρόνια, χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες και τον βελγικό τρόπο παραγωγής σοκολάτας. Η Belcolade δεν χρησιμοποιεί κανένα άλλο λιπαρό εκτός από αυτό του κακάο και μόνο φυσική βανίλια. Ως αποτέλεσμα, η σοκολάτα Belcolade έχει μια ιδιαίτερη, χαρακτηριστική γεύση που παίρνει άριστα στις γευστικές δοκιμές των καταναλωτών. Το 2008, η Belcolade αγόρασε μια έκταση 600 περίπου στρεμμάτων στην Chunca (πρώην Tikul) στο Yucatan του Μεξικού, όπου φυτέψαμε criollo, μία από τις παλαιότερες, σπανιότερες και καλύτερες ποικιλίες κακάο που έχουν υπάρξει ποτέ. Υπάρχουν πέντε παλιές ποικιλίες κακάο στο Μεξικό, τις οποίες θέλουμε να διατηρήσουμε χρησιμοποιώντας ένα παρόμοιο μοντέλο με αυτό που χρησιμοποιήσαμε για τη Βιβλιοθήκη Προζυμιού μας. Για τον λόγο αυτόν, στην έκταση αυτή χτίσαμε παραδοσιακές καλύβες των Μάγια, τις οποίες χρησιμοποιήσαμε για να στεγάσουμε μια συλλογή από τις ντόπιες αυτές ποικιλίες. Στόχος μας είναι επίσης να φυτέψουμε εκεί περισσότερα από 300.000 δέντρα (έχουν ήδη φυτευτεί 66.000), προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο άγριας ζωής και να συμβάλουμε περαιτέρω στην προστασία του τοπικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, καθώς και στην προστασία της πολύτιμης ιστορίας του κακάο. Η Puratos συνεργάζεται με τα μουσεία Choco-Story για να μοιραστεί την ιστορία του κακάο και να εξηγήσει πώς οι κόκκοι μετατρέπονται σε σοκολάτα. Αυτός είναι άλλος ένας πολύ καλός τρόπος προώθησης της παγκόσμιας αναγνώρισης βελγικής σοκολάτας μας. Έχουν ήδη ανοίξει δέκα μουσεία στη Μπριζ, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Κολμάρ, την Πράγα, το Προυχόνιτσε, το Ουσμάλ, το Βαγιαδολίδ, την Πλάγια ντελ Κάρμεν και τη Βηρυτό.

Καλύτερη Ζωή

Ανεξάρτητα από το πόσο φιλόδοξοι είναι οι μελλοντικοί μας στόχοι και οι ελπίδες μας για τον πλανήτη, η Puratos θα βάζει πάντα πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους της. Προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία και την παράδοση ώστε να επιτύχουμε ανώτερη ποιότητα που δεν διακυβεύει ποτέ τις αξίες μας και κάνουμε τα πάντα για να μοιραστούμε την επιτυχία μας με όσους ακολουθούν την ίδια πορεία με εμάς.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινότητες

Η Puratos είναι εξίσου αφοσιωμένη στους ανθρώπους όσο και στο περιβάλλον, γι’ αυτό και υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τις κοινότητες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Από το να ανταλλάσσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας με τους λιγότερο προνομιούχους έως το να επενδύουμε σε βιώσιμα προγράμματα που διαφυλάσσουν τη βιοποικιλότητα και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης του τοπικού πληθυσμού. Με αυτό το σκεπτικό, το 2016 η Puratos εγκαινίασε δύο ιδρύματα.

Διαβάστε περισσότερα