Η Puratos είναι εξίσου αφοσιωμένη στους ανθρώπους όσο και στο περιβάλλον, γι’ αυτό και υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τις κοινότητες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Από το να ανταλλάσσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας με τους λιγότερο προνομιούχους έως το να επενδύουμε σε βιώσιμα προγράμματα που διαφυλάσσουν τη βιοποικιλότητα και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης του τοπικού πληθυσμού. Με αυτό το σκεπτικό, το 2016 η Puratos εγκαινίασε δύο ιδρύματα.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Το Ίδρυμα Σχολών Αρτοποιίας ιδρύθηκε για να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση σε μη προνομιούχους νέους από αναπτυσσόμενες χώρες.

Όταν η Puratos άρχισε τις δραστηριότητές της στην Ινδία, παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν πολλά παιδιά στους δρόμους. Ήταν μικρής ηλικίας, με λιγοστές ελπίδες για το μέλλον. Οι γονείς τους αμείβονταν με πολύ χαμηλούς μισθούς και δεν μπορούσαν να επενδύσουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Ταυτόχρονα, η αναζήτηση εξειδικευμένων τεχνικών συμβούλων αποδεικνυόταν όλο και πιο δύσκολη—ήταν μια δυσκολία την οποία μοιραστήκαμε με τους πελάτες μας, οι οποίοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή έλλειψη εξειδικευμένων αρτοποιών, ζαχαροπλαστών και σοκολατοποιών.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τη Σχολή Αρτοποιίας που ιδρύσαμε μόλις λίγα χρόνια αργότερα, το 2014, την πρώτη σχολή που άνοιξε στη Βομβάη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σχολών Αρτοποιίας. Ακολούθησαν πολλές ακόμα σε άλλες χώρες, όπως στη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική, τη Ρουμανία και τις Φιλιππίνες.

Τα μαθήματά μας έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται μαθητές πέραν της βασικής εκπαίδευσης και να τους προσφέρουν την απαραίτητη πρακτική εκπαίδευση προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε διάφορες εταιρείες, όπου οι φοιτητές αμείβονται.

Δεσμευόμαστε επίσης να προσλαμβάνουμε αποφοίτους στις θυγατρικές μας εταιρείες με βάση τα προσόντα και την απόδοσή τους ή, εναλλακτικά, να τους βοηθήσουμε να βρουν εργασία σε πελάτες μας. Μέχρι το 2030, ελπίζουμε να βοηθήσουμε 1.000 νέους από αναπτυσσόμενες χώρες να εκπληρώσουν το πάθος τους σε ένα από τα σχολεία μας.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΑΟ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Το Ίδρυμα Κακάο Επόμενης Γενιάς έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη των κοινοτήτων καλλιέργειας κακάο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Cacao-Trace™. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των καλλιεργητών κακάο, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο της αξίας που παράγεται στην αλυσίδα εφοδιασμού σοκολάτας. Το Ίδρυμα το επιτυγχάνει αυτό διανέμοντας το «Μπόνους Σοκολάτας», ένα πριμ το οποίο πληρώνουν οι πελάτες του Cacao-Trace.

Το ίδρυμα λειτουργεί ως φορέας συλλογής και διάθεσης του μπόνους σοκολάτας: το 100% των ποσών που εισπράττονται καταλήγει στους καλλιεργητές. Όλα τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από την Belcolade.

Σχετικές Σελίδες

Καλύτερη Ζωή

Ανεξάρτητα από το πόσο φιλόδοξοι είναι οι μελλοντικοί μας στόχοι και οι ελπίδες μας για τον πλανήτη, η Puratos θα βάζει πάντα πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους της. Προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία και την παράδοση ώστε να επιτύχουμε ανώτερη ποιότητα που δεν διακυβεύει ποτέ τις αξίες μας και κάνουμε τα πάντα για να μοιραστούμε την επιτυχία μας με όσους ακολουθούν την ίδια πορεία με εμάς.

Διαβάστε περισσότερα

Κληρονομιά

Όλοι εμείς στην Puratos, κατανοούμε τη δύναμη της καινοτομίας. Πιστεύουμε επίσης στη διατήρηση των παραδοσιακών τρόπων παρασκευής ψωμιού και σοκολάτας. Παντρεύοντας αυτή την καινοτομία με την παράδοση, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Διαβάστε περισσότερα