Πολύσπορο ψωμί ταψιού με Sapore Elena

Εκτέλεση

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα Sprouted Grains, για 5’ στην 1η ταχύτητα και για 10’στην 2η. Στο τέλος, προσθέτουμε τα Sprouted Grains για 1-2’ στην 1η ταχύτητα.

Θερμοκρασία ζύμης
24°C

Ξεκούραση σε μάζα
16 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ( ±20°C )μέσα σε λεκάνη.

Μορφοποίηση

Μορφοποίηση
Αναποδογυρίζουμε τη λεκάνη σε ταψί 40x60.

Στόφα
60’ / 32°C με 75% υγρασία.

Κόψιμο και διακόσμηση πριν το ψήσιμο
Με ένα μεταλλικό κόφτη, χαράζουμε σε τετράγωνα τη ζύμη και διακοσμούμε με πίτουρο και αλεύρι σίκαλης

Ψήσιμο

Θερμοκρασία φούρνου
Φουρνίζουμε στους 230°C με ατμό και στη συνέχεια ρίχνουμε το φούρνο στους 200°C.

Χρόνος ψησίματος
60'

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές