ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ Éclair

ΣΥΝΤΑΓΗ ÉCLAIR ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Συστατικά

Δώστε στους πελάτες σας την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δημιουργικό éclair. Διατηρώντας την εμφάνιση του κλασικού éclair αλλά παίζοντας με τις υφές των δημιουργιών σας, μπορείτε να εκπλήξετε τους πελάτες σας με ένα δημιουργικό éclair που η μαγεία του θα διατηρηθεί για πολλή ώρα αφού το απολαύσουν!

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Crumbles σοκολάτας και φουντουκιού

Αναμείξτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη, το αλεύρι και το PatisFrance Amandes Rapées. Χρησιμοποιήστε ένα κόσκινο για να σχηματιστούν μικρά κομμάτια. Ψήστε το μείγμα στους 170°C για 15 λεπτά. Λιώστε και «στρώστε» τη σοκολάτα, προσθέστε τη στα crumbles και το αμύγδαλο φιλέ και έπειτα ανακατέψτε καλά. Απλώστε τα crumbles στον δίσκο.


Κρέμα σοκολάτας

Σε ένα μίξερ με σύρμα ανακατέψτε την Cremyvit με το νερό σε υψηλή ταχύτητα για πέντε λεπτά.

Λιώστε τη σοκολάτα στους 35ºC και προσθέστε τη στο μπολ ανάμειξης. Βυθίστε τη ζελατίνη σε σκόνη στο νερό για να δημιουργήσετε μια μάζα ζελατίνης.

Όταν λιώσετε τη μάζα ζελατίνης, ρίξτε την στην κρέμα και έπειτα ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε 20 γραμμάρια σε κάθε φόρμα. Πασπαλίστε 5 γραμμάρια crumbles στην κρέμα. Στη συνέχεια, παγώστε το μείγμα.


Μους φουντουκιού Amber

Προετοιμάστε πρώτα τη μάζα ζελατίνης εμποτίζοντας τη σκόνη ζελατίνης σε νερό και στη συνέχεια λιώνοντάς τη.

Βράστε το γάλα και έπειτα προσθέστε μάζα ζελατίνης. Ρίξτε το μείγμα στη σοκολάτα και στο Artenutty Almond Praline. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να το αναμείξετε καλά.

Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 30°C. Ανακατέψτε σταδιακά με σαντιγί και Festipak.


Μπισκότο κακάο

Αναμείξτε όλα τα συστατικά (εκτός από το βούτυρο) σε ένα μίξερ χτυπώντας με σύρμα για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (40 °C) και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πετύχετε μια ομοιογενή σύσταση. Ρίξτε 600 γραμμάρια ζύμης σε ένα ταψί 60*40εκ. Ψήστε το στους 200°C/160°C για 12 λεπτά.


Επικάλυψη γκανάς σοκολάτας

Προετοιμάστε πρώτα τη μάζα ζελατίνης εμποτίζοντας τη ζελατίνη σε νερό και στη συνέχεια λιώνοντάς τη.

Βράστε το γάλα, την κρέμα και τη γλυκόζη και έπειτα προσθέστε τη μάζα ζελατίνης και ρίξτε το μείγμα στη σοκολάτα.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να αναμίξετε την κρέμα γκανάς μέχρι να αποκτήσει ομοιογενή σύσταση.


Παρασκευή

Προσθέστε κρέμα σοκολάτας στη μακριά ορθογώνια φόρμα σιλικόνης. Πασπαλίστε ομοιόμορφα μερικά crumbles στην κρέμα και καταψύξτε.

Προσθέστε μους στη φόρμα σιλικόνης σε σχήμα éclair. Εφαρμόστε την παγωμένη κρέμα.

Έπειτα κόψτε το μπισκότο με έναν κόπτη ζύμης μπισκότων και τοποθετήστε το μπισκότο σε σχήμα δίσκου πάνω από τη μους.

Παγώστε τις μους και αφαιρέστε τις από τη φόρμα αφού σφίξουν.

Ψεκάστε το χρωματιστό βούτυρο κακάο και τοποθετήστε μια διακόσμηση λευκής σοκολάτας στην κορυφή.


The story behind the creative Éclair

Let your customers indulge with a creative Éclair. By keeping the same look of an éclair but playing with the textures of your creations, you can surprise your customers with a creative éclair that will leave them mesmerized long after enjoying it!

Ανακαλύψτε Nutrition info

302.58Kcal
Energy

1087.32Kj
Energy

17.87g
Fat

10.87g
Saturates

20.99g
Carbohydrates

16.76g
Sugars

*

Ανακαλύψτε

Σχετικές συνταγές

Ιστορίες eclair: η προέλευση ενός εμβληματικού γαλλικού κλασικού γλυκού

Ανακαλύψτε την ιστορία του eclair και ακολουθήστε μας, καθώς εξερευνούμε τις διαφορετικές εμπνευσμένες παραλλαγές του.