Η Puratos ξεκινά την παραγωγή σοκολάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού

CHOCOLANTÉ: PURATOS’ FIRST CHOCOLATE MADE IN CÔTE D’IVOIRE

6 Οκτ 2021

Εταιρικά νέα
Press

Πριν από έναν χρόνο, η Puratos, ο παγκόσμιος πάροχος λύσεων στον τομέα της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας, δημιούργησε τέσσερις νέες θυγατρικές στην αφρικανική ήπειρο, μεταξύ αυτών την Puratos Côte d’Ivoire.

Η δέσμευσή μας για περαιτέρω εδραίωση της τοπικής παρουσίας μας σημειώνει ένα νέο ορόσημο με την παρουσίαση της πρώτης σοκολάτας, η παραγωγή της οποίας πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού.

CHOCOLANTÉ: Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΣ PURATOS ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Από το 1988, η Puratos παράγει σοκολάτα στο Βέλγιο με την επωνυμία Belcolade, καθώς επίσης και στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και, από τον Ιούλιο του 2021, την Αφρική με την επωνυμία Chocolanté. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καρπών κακάο παγκοσμίως. Με καρπούς 100% τοπικής προέλευσης, οι οποίοι υποβάλλονται σε ζύμωση και επεξεργασία στην περιοχή του San Pedro, 300 χιλιόμετρα δυτικά του Abidjan, το νέο brand της Chocolanté αξιοποιεί τα οφέλη της πλήρους ενσωμάτωσης, από τον καλλιεργητή μέχρι τη σοκολάτα. Η σοκολάτα Chocolanté θα πωλείται στην Ακτή Ελεφαντοστού και θα εξάγεται σε άλλες χώρες της Αφρικής.

«Αισθάνομαι περήφανος που βλέπω την έναρξη της πρώτης παραγωγής σοκολάτας της Puratos στην Αφρική με τη Chocolanté Côte d’Ivoire. Δουλεύοντας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, παράγουμε μια σειρά από γευστικές σοκολάτες, με πιστοποίηση Cacao-Trace, και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των καλλιεργητών κακάο,» λέει ο Edouard Pot, Περιφερειακός Διευθυντής των Αναδυόμενων Αγορών στη Νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για την Puratos.

CACAO-TRACE: ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εξαρτώνται από το κακάο για τη διαβίωσή τους. Κατά μέσο όρο, οι καλλιεργητές κακάο κερδίζουν λιγότερο από 2 ευρώ την ημέρα, εισόδημα που τους κατατάσσει κάτω από το όριο της φτώχειας. Το πρόγραμμα Cacao-Trace εκπαιδεύει καλλιεργητές και τους βοηθά να παρέχουν καρπούς κακάο ανώτερης ποιότητας, αυξάνοντας τα έσοδά τους και λαμβάνοντας προνομιακές τιμές για τα προϊόντα τους, καθώς και ένα bonus 0,10 ευρώ ανά κιλό σοκολάτας, επιπρόσθετα της συμβατικής τιμής παραγωγής. Σήμερα, η προνομιακή τιμή και το bonus σοκολάτας ισοδυναμούν με 3 έως 4 επιπλέον μηνιαίους μισθούς. Η Puratos δημιούργησε το Cacao-Trace το 2014 και έκτοτε το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές χώρες του κόσμου με σκοπό την αύξηση του καθαρού θετικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου που έχει στην αλυσίδα εφοδιασμού κακάο. Το Cacao-Trace επηρεάζει θετικά τις κοινότητες των καλλιεργητών κακάο στην περιοχή του San Pedro. Οι καλλιεργητές λαμβάνουν προνομιακές τιμές για τους καρπούς κακάο που παράγουν σύμφωνα με τα πρότυπα του Cacao-Trace, ενώ τα μοναδικά προγράμματα επιβράβευσης έχουν ήδη χρηματοδοτήσει πολλά έργα, μεταξύ αυτών την παροχή 500 εκπαιδευτικών υποτροφιών στα παιδιά των καλλιεργητών και την κατασκευή 3 υδραγωγείων, 2 σχολείων και 1 πλήρως εξοπλισμένου μαιευτηρίου.

Η Puratos έχει αναλάβει σοβαρή δέσμευση για προμήθεια κακάο από βιώσιμες πηγές, καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια για τον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών που συνδέεται με την παραγωγή κακάο και τη διασφάλιση εισοδημάτων για τους καλλιεργητές. Μέχρι το 2030, το 100% των συστατικών κακάο που χρησιμοποιεί ο Όμιλος Puratos θα προέρχεται από βιώσιμες πηγές, ενώ το 30% των συστατικών κακάο θα προέρχεται από το πρόγραμμα Cacao-Trace.

Η Puratos πρόσφατα συμφώνησε στη λήψη χρηματοδότησης ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από μια ομάδα ιδιωτών επενδυτών, μεταξύ αυτών η Barings ως κύριος χρηματοδότης. Το πρώτο μέρος της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση των δραστηριοτήτων του προγράμματος Cacao-Trace.