Οι εγκαταστάσεις της Belcolade της εταιρίας Puratos επεκτείνονται και δημιουργείται το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα παγκοσμίως

Groot-Bijgaarden, Belgium

8 Νοε 2021

Δεσμεύσεις
Εταιρικά νέα
Press

Η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας θα έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της δυναμικότητας της εμβληματικής τοποθεσίας της στο Erembodegem, καθώς η ζήτηση για Βελγική και βιώσιμη σοκολάτα εξακολουθεί να αυξάνεται.

Ο Όμιλος Puratos ανακοινώνει σήμερα ότι έχει ξεκινήσει μια σημαντική επέκταση στις εγκαταστάσεις της Belcolade, στο Erembodegem του Βελγίου. Πέρα από τη σημαντική ενίσχυση της δυναμικότητας και της ευελιξίας με σκοπό τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο, η επέκταση που θα λάβει χώρα στο Erembodegem θα επιταχύνει την καινοτομία. Παράλληλα, θα αποτελέσει ένα «παράδειγμα βιώσιμης παραγωγής σοκολάτας», σύμφωνα με τον Jean-Philippe Michaux, Ανώτατο Οικονομικό Διευθυντή και επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής βιωσιμότητας της Puratos. 

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης το 2023, η Belcolade θα αναγνωριστεί εκ νέου ως η αγαπημένη σοκολάτα των σοκολατοποιών, των ζαχαροπλαστών και των αρτοποιών.

Η μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίων στην ιστορία της Puratos

«Με τη ζήτηση για βιώσιμη Βελγική σοκολάτα να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς εκ μέρους των καταναλωτών, και δεδομένου ότι είμαστε η μοναδική οικογενειακή εταιρεία παραγωγής τέτοιου είδους σοκολάτας για επαγγελματίες στο Βέλγιο, η επέκταση στο Erembodegem ήταν μια προφανής κίνηση για εμάς», αναφέρει ο Youri Dumont, διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας σοκολάτας στην Puratos.  «Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια πρόκειται να διπλασιάσουμε την παραγωγή Belcolade, ενώ οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από εμπνευσμένες καινοτομίες οι οποίες θα βρουν τον δρόμο τους προς την αγορά πιο γρήγορα από ποτέ.» 

Η ανάπτυξη της Belcolade οφείλεται στο πρόγραμμα Cacao-Trace της Puratos και στα συστατικά κακάο υψηλής ποιότητας που προσφέρει. Πιο πολύ από κάθε άλλο παρόμοιο πρόγραμμα προμήθειας, το Cacao-Trace ωφελεί τους καλλιεργητές κακάο, στους οποίους προσφέρονται καλύτερες τιμές για τους υψηλής ποιότητας καρπούς τους, καθώς και ένα επιπλέον Bonus Σοκολάτας για κάθε κιλό σοκολάτας Cacao-Trace που πωλείται.

Ένα σχέδιο βιωσιμότητας

Σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευση της Puratos απέναντι στις μελλοντικές γενιές, οι εγκαταστάσεις της Belcolade θα γίνουν εντελώς ουδέτερες σε εκπομπές άνθρακα. Θα λειτουργούν βασιζόμενες 100% σε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή χωρίς να γίνεται χρήση ορυκτών καυσίμων. Οι εγκαταστάσεις θα προμηθεύονται το 90% του νερού που χρησιμοποιείται από συλλεχθέντα όμβρια ύδατα. Σύμφωνα με τον Jean-Philippe Michaux, τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν μεγάλη σημασία για τη δέσμευση της εταιρείας για επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2025

Η συγκεκριμένη επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από ένα νέο βιώσιμο δάνειο, το οποίο θα χορηγήσει η KBC.

Σε σχόλιό του σχετικά με την επένδυση, ο Youri Dumont αναφέρει: “Τη δεκαετία του '80, η Puratos πήρε την απόφαση να προστατεύσει ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της βελγικής γαστρονομικής κληρονομιάς, τη σοκολάτα. Αυτό μας οδήγησε, το 1988, στην επένδυσή μας σε ένα εργοστάσιο και στην κυκλοφορία του brand της Belcolade, προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας η οποία παράγεται αποκλειστικά στο Βέλγιο – και συγκεκριμένα στο Erembodegem. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επέκταση και με τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει στους αξιότιμους πελάτες, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενούς μας αλλά και στην τοπική κοινότητα, καθώς στόχος μας είναι η πρόσληψη περίπου 100 συναδέλφων μέσα στα επόμενα χρόνια. Χάρη στην ομάδα μας που αποτελείται από έμπειρους, παθιασμένους και αξιόπιστους εξειδικευμένους συνεργάτες, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας και μια κληρονομιά που έχει τις ρίζες της στην καρδιά του Βελγίου, επιδιώκουμε να κυκλοφορήσουμε μια ακόμα πιο μοναδική, γευστική και βιώσιμη σοκολάτα Cacao-Trace στην αγορά.»

Ανακαλύψτε περισσότερα για τις δεσμέυσεις μας.