Μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της σοκολάτας

28 Δεκ 2022

Δεσμεύσεις
Προϊοντα
Διατροφή
Έρευνα & Ανάπτυξη

Δεν είναι μυστικό ότι η γη μας υποφέρει. Τα διατροφικά μας συστήματα και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούμε μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των επιπτώσεων του καθένα μας στον πλανήτη. 

Περίπου το ένα τέταρτο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σχετίζεται με τα τρόφιμα (WWF). Στην Puratos, γνωρίζαμε πάντα ότι το φαγητό έχει εξαιρετική δύναμη. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι αξιοποιούμε σωστά αυτή τη δύναμη - με τρόπο που να ωφελεί τόσο τους ανθρώπους όσο και τον πλανήτη μας.

Είναι αλήθεια ότι ο καθένας μας μπορεί να περιορίσει την κλιματική αλλαγή μέσω των βιώσιμων διατροφικών του επιλογών. Ως καινοτόμοι στη βιομηχανία τροφίμων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να παρέχουμε σε εσάς και τους πελάτες σας βιώσιμες λύσεις και πλήρη διαφάνεια σχετικά με την προέλευση των συστατικών, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι συμβάλλουμε στην πρόοδο του πλανήτη και ότι δεσμευόμαστε για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον.

Από την έρευνά μας Οι Γεύσεις του Αύριο (Taste Tomorrow) προέκυψε ότι, κατά μέσο όρο, το 57% των ανθρώπων συμφωνεί ότι τα φυτικά τρόφιμα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και από το 2021, το 64% των ανθρώπων αγοράζει τρόφιμα φυτικής προέλευσης, σημειώνοντας αύξηση από 32% το 2018. Επιπλέον, το 70% των ανθρώπων αναζητά βιώσιμες συσκευασίες.

Είναι σαφές ότι οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο και να ενσωματώσουν πιο βιώσιμα υλικά και τρόφιμα στη ζωή τους. Με τη βιώσιμη ανάπτυξη, όχι μόνο προωθείτε πρακτικές που είναι καλύτερες για τον πλανήτη, αλλά και ικανοποιείτε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των καταναλωτών.

 

Παρέχουμε εναλλακτικά συστατικά με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μετρήσετε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του προϊόντος σας, έτσι ώστε εσείς και οι πελάτες σας να μπορείτε να λαμβάνετε πιο συνειδητές αποφάσεις αγοράς με γνώμονα τη βιωσιμότητα. 

Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ΕΚΖ (Eκτίμηση Κύκλου Ζωής) για τη μέτρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος  ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, από την προμήθεια των πρώτων υλών και πόρων μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Αυτό όχι μόνο σας καθησυχάζει όσον αφορά τα προϊόντα που πουλάτε, αλλά μπορεί επίσης να καθησυχάσει τους πελάτες σας και να τους παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που αγοράζουν.

Από την έρευνά μας “Οι Γεύσεις του Αύριο” προέκυψε ότι οι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν από πού προέρχεται το φαγητό τους και πού παρασκευάζεται. Η ίδια μελέτη επιβεβαίωσε ότι το 90% των ανθρώπων διαβάζει τα στοιχεία στη συσκευασία του προϊόντος. Προσφέροντας αυτές τις πληροφορίες στους πελάτες σας, τους προσφέρετε, επίσης, ηρεμία και δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε. 

Η σειρά προϊόντων μας Plant Forward με φυτικά υποκατάστατα γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών και βουτύρου παρέχει μια vegan εναλλακτική λύση για τις αγαπημένες συνταγές των πελατών σας και μια ευκαιρία να μειώσετε το δικό σας αποτύπωμα άνθρακα, καθώς και των πελατών σας. 

 

Μετά από αλλαγή στη ζήτηση των καταναλωτών και θέλοντας να βελτιώσουμε περαιτέρω τη δέσμευσή μας για έναν καλύτερο πλανήτη, λανσάραμε τα προϊόντα Plant Forward. Οι μελέτες μας για την ΕΚΖ (Eκτίμηση Κύκλου Ζωής) έχουν αποδείξει ότι αυτά τα εναλλακτικά συστατικά έχουν πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.  

●  Το Sunset Glaze, η εναλλακτική μας λύση για το μείγμα αυγού, έχει 2,5 φορές μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τη χρήση αυγών.

●  Το Mimetic, η ειδική εναλλακτική μας λύση λιπαρών και βουτύρου, έχει 3 φορές μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από το βούτυρο γάλακτος. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομείται ένας τόνος CO2 για κάθε τόνο κρουασάν που παράγεται χρησιμοποιώντας το Mimetic. 

Το παρακάτω γράφημα δείχνει πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε, να κατανοήσουμε και να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας προσφέροντας καινοτόμες λύσεις. 

 

Χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την ποιότητα, πρόκειται για απλές αλλαγές για ένα θετικό αύριο και μπορούμε να σας προσφέρουμε καθοδήγηση, υποστήριξη και λεπτομέρειες συνταγών για να σας βοηθήσουμε να κάνετε αυτή τη στροφή σήμερα. 

Δεσμευόμαστε για υπεύθυνη προμήθεια υλικών 

Γνωρίζουμε ότι οι καταναλωτές δικαίως ανησυχούν για την προέλευση των τροφίμων τους, τον τρόπο παραγωγής τους και τον τρόπο προμήθειας των πρώτων υλών. Είναι εξίσου σημαντικό και για εμάς. 

Για την παρασκευή των προϊόντων υψηλής ποιότητας, προμηθευόμαστε συστατικά από όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε συνειδητά την παγκόσμια ζήτηση για αυτά τα συστατικά και τις πιέσεις που μπορεί να ασκήσει στο περιβάλλον και τις κοινότητες, γι' αυτό και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουμε έναν ανοιχτό διάλογο με όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα εφοδιασμού μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η προμήθεια των υλικών γίνεται με υπευθυνότητα.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τη βιώσιμη στάση μας και συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για την καινοτόμο προσέγγισή μας όσον αφορά την πρόοδο του πλανήτη. Δεν αποφεύγουμε την ευθύνη να έχουμε θετικό αντίκτυπο στους πελάτες μας και στους πελάτες τους. Γνωρίζουμε ότι οι βελτιώσεις στις διαδικασίες και τα προϊόντα μας επηρεάζουν άμεσα τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας των τελικών προϊόντων των πελατών μας, επιτρέποντάς τους να επιταχύνουν τις φιλοδοξίες τους για βιωσιμότητα και να παρουσιάσουν με απτό τρόπο τα προϊόντα αυτά στους πελάτες τους. 

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε και μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.