ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ

Εδώ και χρόνια, η Puratos διεξάγει εμπεριστατωμένη έρευνα για το πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν τη γεύση των τελικών προϊόντων, ιδιαίτερα του ψωμιού. Για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γεύση και τη ζύμωση του ψωμιού, ανοίξαμε το Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού.

Με έδρα στο Saint Vith του Βελγίου, το Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού συνδυάζει την τεχνογνωσία μας στη γεύση, το άρωμα, τη ζύμωση και τους συνδυασμούς στο ψωμί για να δείξει πώς η γεύση επηρεάζει την υφή του ψωμιού.

Το Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού της Puratos

Θέλουμε να είμαστε το σημείο αναφοράς όπου ο κλάδος της αρτοποιίας, οι επιστήμονες και οι εργαζόμενοι της Puratos συγκεντρώνονται για να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τις διάφορες πτυχές της διαμόρφωσης της γεύσης και της τεχνολογίας ζύμωσης. Στόχος μας είναι να εργαζόμαστε από κοινού για να παραγάγουμε γνώσεις, δημιουργώντας τελικά προϊόντα με γεύση πέρα από κάθε φαντασία.

Βιβλιοθήκη Προζυμιού

Τίποτα δεν αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στο ψωμί περισσότερο από ό,τι η Βιβλιοθήκη Προζυμιού της Puratos. Η Βιβλιοθήκη Προζυμιού, η οποία στεγάζεται στο Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού έχει ως στόχο τη διαφύλαξη της κληρονομίας μας όσον αφορά το προζύμι και τη διατήρηση των γνώσεών μας για το ψήσιμο, αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η ιδέα είναι απλή αλλά σημαντική. Εάν ένας αρτοποιός θέλει να αποθηκεύσει με ασφάλεια ένα δείγμα προζυμιού, μπορεί να το φέρει στη βιβλιοθήκη, όπου θα αναλύσουμε το περιεχόμενο και θα προσδιορίσουμε την ακριβή σύνθεση και τα συστατικά του. Το δείγμα του, το οποίο φυλάσσεται με ασφάλεια στη βιβλιοθήκη, μπορεί στη συνέχεια να διατηρηθεί ζωντανό για τα επόμενα χρόνια.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι η βιβλιοθήκη φιλοξενεί σήμερα μια μοναδική συλλογή από προζύμια αρτοποιών από όλο τον κόσμο και έχει συμβάλει στην ταυτοποίηση περισσότερων από 700 τύπων προζυμιού και περισσότερων από 1.500 ποικιλιών βακτηρίων γαλακτικού οξέος.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού ή θέλετε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κληρονομιάς για τη γεύση του ψωμιού, παρακαλούμε επισκεφθείτε μας στη σελίδα Επικοινωνία.