Sapore Aida με «Μάνα»

Παρασκευή "Μάνα"

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι και το νερό μαζί για τη 2’ στην 1η ταχύτητα και 6’ στη 2η ενώ συγχρόνως προσθέτουμε το Aida. Αφαιρούμε τη ζύμη από το ζυμωτήριο, την τοποθετούμε σε μια λεκάνη και σκεπάζουμε τη λεκάνη με νάιλον.

Ξεκούραση σε μάζα
Αφήνουμε τη ζύμη 15-17 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και στην συνέχεια την χρησιμοποιούμε.

Παρασκευή ζύμης

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα υλικά μαζί για 2’-3’ στην 1η ταχύτητα και 6’- 8’στην 2η.

Ξεκούραση σε μάζα
3-4 ώρες

Μορφοποίηση

Κόψιμο
Κόβουμε σε 2Kg περίπου, πλάθουμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε πινακωτή , τελάρο ή λαμαρίνα και τα αλευρώνουμε.

Στόφα
1-1,5 ώρα / 30°C με 70% υγρασία.

Ψήσιμο

Φούρνισμα
Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη (όταν είναι τελάρο ή στην πινακωτή). Όταν είναι λαμαρίνα χαράζουμε και φουρνίζουμε.

Θερμοκρασία φούρνου
Ψήνουμε με ατμό στους 210°C.

Χρόνος
1 ώρα και 20'

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές