Profiterol Pistachio με Geladis Pistachio

Μέθοδος παρασκευής

Tegral Clara Super
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μίγμα και τα 2/3 του χλιαρού νερού. Χτυπάμε στην 1η ταχύτητα μέχρι να γίνει ζύμη. Ξύνουμε τα τοιχώματα του κάδου και στην συνέχεια χτυπάμε στη 2η ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Ξύνουμε τον κάδο και συνεχίζουμε στην 2η ταχύτητα προσθέτοντας το λάδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 3-4 λεπτά. Ψήνουμε για 30’ στους 180°C.

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το νερό με την Cremyvit για περίπου 4’ στη μεσαία ταχύτητα και ελάχιστα στη γρήγορη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου 10’ και ύστερα ενσωματώνουμε την καλά χτυπημένη Chantypak και Crème Laiterie du Pont 35%.

Sauce Pistacchio
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά την Cremyvit στο βραστό νερό, ώστε να μην σβολιάσει και ανακατεύουμε την 1η ταχύτητα για περίπου 1 με 2’. Έπειτα βράζουμε την Chantypak με την Crème Laiterie du Pont 35% και τα ρίχνουμε και αυτά στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας την ανάδευση. Τέλος, προσθέτουμε το Geladis Cremella Pistachio και το Geladis Puro Pistachio και γεμίζουμε τα ποτήρια με τη Sauce.

Δομή

Σε ένα ποτήρι βάζουμε στο κάτω μέρος λίγο από την κρύα κρέμα και πάνω από αυτήν τοποθετούμε μερικά Choux γεμισμένα επίσης με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Έπειτα γεμίζουμε το ποτήρι με τη Sauce Pistacchio και αφού κρυώσει τελείως βάζουμε μία λεπτή στρώση πάνω από αυτό για προστασία και γεύση με το Cremella Pistachio.

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές