Πολίτικο Τσουρέκι Θεσσαλονίκης

Γραμμάρια (g)
Τσουρέκι Πολίτικο Θεσσαλονίκης Βασ. 1000g/Οικον. 1000g
Νερό (ζεστό 35-40οC) Βασ. 320-330g/Οικον. 360-370g
Corman βούτυρο 82% Βασ. 100g/Οικον. -
Levante μαγιά νωπή Βασ. 80g/Οικον. 80g

Ζύμωμα
Βάζουμε το μίγμα Πολίτικο τσουρέκι Tegral, την μαγιά και το 80% του νερού σε ταχυζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 3’. Κατόπιν στην 2η ταχύτητα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε για 12-15’.

Θερμοκρασία ζύμης
30-32οC

Ξεκούραση ζύμης
10’-20’ (ανάλογα την θερμοκρασία της ζύμης και την θερμοκρασία περιβάλλοντος)

Βάρος ζύμης
Ζυγίζουμε κομμάτια ζύμης των 250 ή 300g, αφήνουμε άλλα 10’ ξεκούραση και μορφοποιούμε.

Στόφα
60’-70’/36-38°C/75-85% υγρασία

Θερμοκρασία φούρνου
θερμοκρασία 170-180° C χωρίς ατμό και ανοιχτό το τάμπερ (τελαρωτός φούρνος)

Χρόνος ψησίματος
Χρόνος 40’ (ανάλογα το φούρνο και το βάρος της ζύμης)

Πολίτικο Τσουρέκι Θεσσαλονίκης Tegral

Επίπεδο πολυπλοκότητας: