Πολίτικο Τσουρέκι Θεσσαλονίκης

Ζύμωμα
Βάζουμε το μίγμα Πολίτικο τσουρέκι Tegral, την μαγιά και το 80% του νερού σε ταχυζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 3’. Κατόπιν στην 2η ταχύτητα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε για 12-15’.

Θερμοκρασία ζύμης
30-32οC

Ξεκούραση ζύμης
10’-20’ (ανάλογα την θερμοκρασία της ζύμης και την θερμοκρασία περιβάλλοντος)

Βάρος ζύμης
Ζυγίζουμε κομμάτια ζύμης των 250 ή 300g, αφήνουμε άλλα 10’ ξεκούραση και μορφοποιούμε.

Στόφα
60’-70’/36-38°C/75-85% υγρασία

Θερμοκρασία φούρνου
θερμοκρασία 170-180° C χωρίς ατμό και ανοιχτό το τάμπερ (τελαρωτός φούρνος)

Χρόνος ψησίματος
Χρόνος 40’ (ανάλογα το φούρνο και το βάρος της ζύμης)

Πολίτικο Τσουρέκι Θεσσαλονίκης Tegral

Επίπεδο πολυπλοκότητας: