Σοκολάτα μοναδικής προέλευσης και ταρτάκια yuzu

συστατικά

Για 15 ταρτάκια (με διάμετρο 70 χιλ. το καθένα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γλυκιά σφολιάτα κακάο
  • Κόψτε το βούτυρο σε ομοιόμορφους κύβους. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και αναμείξτε απαλά χωρίς να δουλέψετε υπερβολικά τη ζύμη.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 2 χιλ. Ψύξτε σε θερμοκρασία 4°C για περίπου 2 ώρες.
  • Γεμίστε τις φόρμες για τάρτες διαμέτρου 70 χιλ. με τη ζύμη και ψήστε στους 160°C για περίπου 12 λεπτά. Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει.

Παντεσπάνι με σοκολατένιο μπισκότο
  • Χτυπήστε τους κρόκους με 172 g ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο (ribbon stage).
  • Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με 52g ζάχαρη μέχρι να σφίξουν.
  • Κοσκινίστε μαζί το κακάο σε σκόνη και το αλεύρι.
  • Ανακατέψτε απαλά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα με τους κρόκους. Έπειτα προσθέστε τη μισή μαρέγκα και τέλος το λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώστε σε επιφάνεια ψησίματος Silpat διαστάσεων 40x60 εκ.
  • Ψήστε σε θερμοκρασία 180°C για περίπου 8 λεπτά. Αφαιρέστε από το καλούπι και αφήστε στην άκρη.

Κρέμα με σοκολάτα γάλακτος - Προέλευση από το Βιετνάμ
  • Ζεστάνετε την κρέμα, τα ξύσματα από το στικ βανίλιας και το μείγμα πηκτίνης-ζάχαρης μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Σιγοβράστε για 1 λεπτό.
  • Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε τους κρόκους και μαγειρέψτε σε θερμοκρασία 85°C.
  • Ρίξτε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ψύξτε γρήγορα και ανακατέψτε ξανά πριν από τη χρήση.

Καραμέλα yuzu
  • Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την τριμολίνη μέχρι το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Ζεστάνετε ταυτόχρονα τον πουρέ yuzu.
  • Καραμελώστε τη ζάχαρη μέχρι να στεγνώσει και έπειτα σβήστε με τα ζεστά υγρά.
  • Μαγειρέψτε στους 102 °C.
  • Ψύξτε στους 80 °C, ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  • Σε θερμοκρασία 40 °C, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.

Σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος - Προέλευση από το Βιετνάμ
  • Ζεστάνετε το πρώτο μέρος της κρέμας και του γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Προσθέστε την ενυδατωμένη ζελατίνη και ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το λευκό τυρί και το δεύτερο μέρος της κρέμας. Ανακατέψτε ξανά.
  • Ψύξτε για 12 ώρες σε θερμοκρασία 4°C.
  • Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει πριν το βάλετε στο κορνέ.

Δομή
  • Κόψτε το παντεσπάνι σε δαχτυλίδια χρησιμοποιώντας ένα κόπτη 60 χιλ. εξωτερικής και 30 χιλ. εσωτερικής διαμέτρου για να σχηματίσετε ένα ντόνατ.
  • Ρίξτε 8g κρέμα σοκολάτας στο κάτω μέρος κάθε ψημένης βάσης τάρτας για να κολλήσετε το δαχτυλίδι από παντεσπάνι.
  • Γεμίστε το κέντρο του παντεσπανιού με 8g καραμέλας yuzu και έπειτα προσθέστε περίπου 20g κρέμα σοκολάτας για να ισιώσετε το ταρτάκι.
  • Γεμίστε καλούπια σε σχήμα ημισφαιρίου με διάμετρο 3 εκ. με κρέμα σοκολάτας και καταψύξτε.
  • Αφαιρέστε από το καλούπι και τοποθετήστε ένα ημισφαίριο στο κέντρο κάθε τάρτας.
  • Χρησιμοποιήστε έναν περιστρεφόμενο δίσκο και διακοσμητική μύτη κορνέ για να απλώσετε τη Σαντιγί Σοκολάτας Γάλακτος με κομψό τρόπο

Σχετικά με αυτή την συνταγή

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Όταν ο τολμηρός χαρακτήρας της σοκολάτας μοναδικής προέλευσης Belcolade Origins Lait Vietnam 45% Cacao-Trace συναντά τη φρεσκάδα του yuzu, δημιουργείται μια καινούρια αρμονία — μια ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και την κομψότητα.

Δημιουργήθηκε από τον Jonathan Mougel σε συνεργασία με τον Fabio Giambrone