Belcolade : Δέσμευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στη Belcolade, οδηγούμε τον πλανήτη προς το μέλλον δημιουργώντας πρωτοποριακές γεύσεις και βιώσιμες λύσεις σοκολάτας οι οποίες προάγουν τη βιομηχανία σοκολάτας προς όφελος των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με βάση αυτό τον σκοπό μας, αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δράσεις για να κάνουμε τον κόσμο πιο βιώσιμο.

Cacao-Trace : ένα μοναδικό πρόγραμμα βιωσιμότητας στην παραγωγή κακάο

Το πρόγραμμα Cacao-Trace συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός πραγματικά βιώσιμου μέλλοντος για τα προϊόντα σοκολάτας και για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Έχουμε εξειδικευτεί στη διαδικασία ζύμωσης προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η σοκολάτα μας έχει Υπέροχη Γεύση. Εστιάζουμε στο να κάνουμε καλό, γι’ αυτό και οι καλλιεργητές που συμμετέχουν στο Cacao-Trace επωφελούνται από την αξία που δημιουργούν. Οι μοναδικές πρωτοβουλίες που προσφέρουμε, Μπόνους Σοκολάτας και Πριμοδότησης Ποιότητας, αλλάζουν τη ζωή των καλλιεργητών κακάο. Υποστηρίζουμε την αγροδασοπονία και την αναδάσωση και εργαζόμαστε για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην καλλιέργεια κακάο, έχοντας ως στόχο να φυτέψουμε 1.300.000 δέντρα στις 6 χώρες από τις οποίες ξεκίνησε το πρόγραμμα Cacao-Trace μέχρι το 2025. Δεσμευόμαστε απέναντι στους πελάτες και τους καταναλωτές να προσφέρουμε καλύτερη, βιώσιμη σοκολάτα χάρη στην ανώτερη γεύση και τον θετικό αντίκτυπο σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη

100% έτοιμες για ανακύκλωση συσκευασίες που παράγονται με βιώσιμο τρόπο

Λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μειώσουμε την ποσότητα πλαστικού μίας χρήσης στις δραστηριότητές μας και να καταστήσουμε όλα τα υλικά συσκευασίας πλήρως ανακυκλώσιμα μέχρι το 2025, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Belcolade, και παράλληλα ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας τους πελάτες μας να περιορίσουν τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους στο κλίμα.

Η νέα μας συσκευασία, η οποία είναι 100% έτοιμη για ανακύκλωση, παράγεται με βιώσιμο τρόπο και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία στον πελάτη και να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους βιωσιμότητας που έχουν θέσει οι ίδιοι.

Ένα σχέδιο βιωσιμότητας στο εργοστάσιο της Belcolade

Στην καρδιά του Βελγίου, στο Erembodegem, οι εγκαταστάσεις της Belcolade επεκτείνονται. Παράλληλα με τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας και την ενίσχυση της ευελιξίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σε όλο τον κόσμο αλλά και την επιτάχυνση της καινοτομίας. Στις εγκαταστάσεις της Belcolade θα γίνει το πρώτο στον κόσμο εργοστάσιο σοκολάτας με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Θα λειτουργεί 100% με ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και ως εκ τούτου θα είναι εντελώς απαλλαγμένο από την χρήση ορυκτών καυσίμων.