Plant Based Milk Hazelnut

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Satin Silk Vegan Cacao

Βάζουμε πρώτα όλα τα υγρά, ηλιέλαιο και νερό στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το Satin Silk Vegan Cacao. Χτυπάμε στο μίξερ στην μεσαία ταχύτητα για περίπου 3’. Σερβίρουμε σε ένα τσέρκι 20 cm 300g και ψήνουμε στους 160°C περίπου για 30’.

Whipped Ganache

Ζεσταίνουμε τη Ambiante, τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο. Λίγο πριν το σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω στην Belcolade M. Plant Based Cacao Trace και την PatisFrance Praline Hazelnut 50%. Έπειτα, ομογενοποιούμε με ένα μίξερ χειρός. Αποθηκεύουμε στη συντήρηση για περίπου ένα βράδυ.

Mousse Γάλακτος

Αρχικά χτυπάμε τα 700g Ambiante μέχρι να έχουμε μία ημίρρευστη μορφή. Βράζουμε το γάλα καρύδας και τα υπόλοιπα 250g Ambiante και τα ρίχνουμε στη Belcolade M. Plant Based Cacao Trace ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Στους 30°C ενσωματώνουμε την ημίρρευστη σαντιγί.

Επικάλυψη διάφανη  

Βράζουμε το Harmony με το νερό, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Miroir Neutre. Στους 50°C περίπου ψεκάζουμε.

Ψέκασμα

Λιώνουμε τη Belcolade M. Plant Based Cacao Trace και το βούτυρο κακάο και τα ομογενοποιούμε με ένα μίξερ χειρός. Ψεκάζουμε στους 40-45°C. 

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20cm κάνουμε ανάποδο κόλλημα και ρίχνουμε μέσα το Mousse Γάλακτος μέχρι τη μέση, έπειτα τοποθετούμε ένα παντεσπάνι από το Satin Silk Vegan Cacao, συνεχίζουμε προσθέτοντας Mousse και κλείνουμε προσθέτοντας άλλο ένα παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφρατεύουμε την Whipped Ganache και τοποθετούμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ στρογγυλό 10mm. Σε μία λαμαρίνα τοποθετούμε ένα φύλλο κιθάρας και χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι 18cm ώστε να σχεδιάσουμε με έναν μαρκαδόρο το περίγραμμά του. Γυρνάμε το φύλλο κιθάρας ανάποδα και με την σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε μπιλάκια από τη Whipped Ganache. Έπειτα, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κιθάρας από πάνω και με μία επίπεδη επιφάνεια πιέζουμε ελαφρώς, μέχρι να σχηματιστεί το εφέ με τα βοτσαλάκια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και την ψεκάζουμε. Αφού παγώσει βγάζουμε και τα βοτσαλάκια από την κατάψυξη, αφαιρούμε το πάνω φύλλο κιθάρας και ψεκάζουμε με τη διάφανη επικάλυψη. Τέλος, ακουμπάμε τα βοτσαλάκια πάνω από την τούρτα και διακοσμούμε.


Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές