Coconut Raspberry Chocolate Praline Cacao-Trace Certified

συστατικά

Για 240 κομμάτια των 10g

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Raspberry Ganache
  • Επικαλύψτε τις φόρμες (π.χ. Chocolate World CW1867) με στρωμένη σοκολάτα Belcolade Origins Lait Vietnam Cacao-Trace. Αφήστε να κρυσταλλωθεί.
  • Βράστε την κρέμα μαζί με σορβιτόλη. Ζεστάνετε τον πουρέ βατόμουρου στους 85°C.
  • Προσθέστε γλυκόζη στον ζεστό πουρέ και ρίξτε και τα δύο υγρά πάνω από τη σοκολάτα.
  • Αναμείξτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέστε βούτυρο στους 35°C και γαλακτωματοποιήστε με ραβδομπλέντερ.
  • Χρησιμοποιήστε τη γκανάς σε μέγιστη θερμοκρασία 29°C.
  • Γεμίστε κάθε φόρμα μέχρι τη μέση με τη γκανάς. Αφήστε να κρυσταλλωθεί για 1 ώρα στους 16°C (υγρασία <60%) πριν προσθέσετε τη γκανάς καρύδας.

Coconut Ganache
  • Ψήστε τις νιφάδες καρύδας σε τηγάνι ή φούρνο. Προσθέστε τις στο γάλα καρύδας.
  • Προσθέστε σορβιτόλη και γλυκόζη. Ζεστάνετε το μείγμα στους 80°C.
  • Ρίξτε το πάνω από τη σοκολάτα Belcolade Blanc Selection CT και ανακατέψτε για να δημιουργηθεί γκανάς.
  • Προσθέστε βούτυρο και Malibu στους 35°C. Ομογενοποιήστε με ραβδομπλέντερ.
  • Σχηματίστε με κορνέ πάνω από την παθιον γκανάς που έχει σταθεροποιηθεί. Αφήστε να κρυσταλλώσει για 12 ώρες στους 16°C (υγρασία <60%).
  • Σφραγίστε με σοκολάτα Belcolade Blanc Selection CT σε σωστή θερμοκρασία και πασπαλίστε με ψημένη καρύδα.
  • Ξεφορμάρετε και αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος στους 16°C (υγρασία <60%).

Assembly
  • Χρησιμοποιήστε τις φόρμες της Chocolate World CW1867.
  • Καλύψτε τις φόρμες με στρωμένη σοκολάτα και αφήστε τις να κρυσταλοποιηθεί η σοκολάτα.
  • Γεμιστε τις μέχρι την μέση με το raspberry ganache και αφήστε το.
  • Καλύψτε με coconut ganache και αφήστε να κρυσταλλώσει για 12 ώρες.
  • Κλείστε με σοκολάτα σε σωστή θερμοκρασία και διακοσμήστε με ψημένη καρύδα.
  • Για την παρουσίαση, τοποθετήστε μια μικρή σταγόνα σοκολάτας σε λαδόκολλα και στερεώστε το πραλίνα στο πλάι για πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Σχετικά με την συνταγή

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Απολαύστε μια εξωτική πινελιά που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας! Παραδοθείτε σε μια θεϊκή πραλίνα που συνδυάζει την έντονη φρουτώδη γεύση του raspberry, μια βελούδινη γκανάς καρύδας και τις πλούσιες, αρωματικές νότες της σοκολάτας Belcolade Blanc Selection CT.

Δημιουργία του Michel Eyckerman

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές