Fraisier Creative

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τραγανή Βάση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. Χτυπάμε στην αργή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει μια αμμώδη υφή. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά. Τοποθετούμε για μια ημέρα το ζυμάρι στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα ανοίγουμε το ζυμάρι στα 2mm και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Τέλος ψήνουμε στους 160ºC για 12-13’.

Παντεσπάνι
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε με το σύρμα για ένα 1’ σε αργή ταχύτητα και για 8’ σε γρήγορη. Ψήνουμε στους 180°C για 45’, ανάλογα το φούρνο

Bailey’s Cream
Με το γάλα, την Crème Laiterie du Pont 35%, το Bailey’s και τους κρόκους κάνουμε μια anglaise. Ενσωματώνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε μουλιάσει, και ρίχνουμε όλο το μίγμα στην Belcolade Milk Cacao Trace και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Mousse Φράουλας
Αρχικά χτυπάμε τα 200g Crème Laiterie du Pont 35% με τα 200g Chantypak. Ζεσταίνουμε τον PatisFrance Starfruit Fraise με τη γλυκόζη μέχρι να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ρίχνουμε όλο το μίγμα στη Belcolade Blanc Intense Cacao Trace ανακατεύοντας καλά. Τέλος, στους 30ºC ενσωματώνουμε την ημίρρευστη σαντιγί.

Red Cover
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βράζουμε το γάλα, τη γλυκόζη και προσθέτουμε τα μουσκεμένα φύλλα ζελατίνης. Ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω από τη Belcolade Blanc Intense Cacao Trace και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το Miroir Neutre, όσο κόκκινο χρώμα χρειαστεί και με ένα μίξερ χειρός ομογενοποιούμε. Επικαλύπτουμε στους 33°C.

ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Σε μια φόρμα καρδιά γεμίζουμε μέχρι τη μέση mousse φράουλας και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Έπειτα κλείνουμε με στρώση από την bailey’s cream και το παντεσπάνι και τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη. Αφού παγώσει ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την επικάλυψη red cover. Ρίχνουμε ακανόνιστα σουσάμι, τοποθετούμε πάνω στην crunchy base. Τέλος, τοποθετούμε το πράσινο διακοσμητικό που έχουμε δημιουργήσει από ζαχαρόπαστα.

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές