" Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε η εξαγωγή αμυγδάλων στην Ευρώπη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην ιταλική κουζίνα. Έτσι, λοιπόν, πιθανώς το όνομα μακαρόν να προέρχεται από την ιταλική λέξη macarone ή maccherone, που σημαίνει κάποιο είδος ζυμαρικού με αυγό. Λέγεται ότι κατά την Αναγέννηση, η Αικατερίνη των Μεδίκων, μια ιταλίδα ευγενής που παντρεύτηκε τον Ερρίκο Β΄ της Γαλλίας το 1533, έφερε μαζί της τους ζαχαροπλάστες της και έτσι τα μακαρόν έφτασαν στη Γαλλία. Τα πρώτα μακαρόν ήταν απλά μπισκότα αμυγδάλου, χωρίς κάποια ιδιαίτερη γεύση ή γέμιση. Άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστά από το 1792 και μετά, όταν δύο Καρμελίτισσες μοναχές, οι οποίες αναζήτησαν άσυλο στην πόλη Νανσύ κατά τη Γαλλική Επανάσταση, έψηναν και πουλούσαν τα μπισκότα για να βγάλουν τα προς το ζην. Ο Pierre Desfontaines, δεύτερος εξάδελφος του Louis Ernest Ladurée, θεωρείται ο πατέρας των σύγχρονων μακαρόν, στις αρχές του 20ού αιώνα."

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε SPECIALTY

Belcolade Noir Selection

Γνήσια Βέλγικη σοκολάτα υγείας , ιδανική για κρέμες και ganache

Belcolade Lait Selection

Κουβερτούρα γάλακτος με γεύση καραμέλα. Περιεκτικότητα σε σ.σ.κακάο 33,5% - παστίλιες.

Belcolade Noir Superieur

Σοκολάτα υγείας πικρή υψηλής ποιότητας σε παστίλιες.

Carat Coverlux

Απομίμηση σοκολάτας πολλαπλών χρήσεων με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, υψηλής ποιότητας με πλούσια γεύση και γυαλάδα.

Belcolade Origin

Origin σοκολάτες υγείας, γάλακτος, λευκή με ονομασία προέλευσης του κακάο.

Belcofil Choco Nutolade

Έτοιμη προς χρήση πραλίνα με περιεκτικότητα σε φουντούκι 13% και με κακάο. Παραμένει σταθερή στο ψήσιμο και στην κατάψυξη

Praline A L'ancienne

Παραδοσιακή φτιαγμένη πραλίνα από φουντούκια και αμύγδαλα με περιεκτικότητα 57% από την PatisFrance.

Artegourmet

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη, με περιεκτικότητα 13% για όλες τις χρήσεις