"Παρόλο που η κις θεωρείται πλέον κλασικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, στην πραγματικότητα κατάγεται από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το μεσαιωνικό βασίλειο του Lothringen το οποίο ήταν τότε υπό γερμανική κατοχή και αργότερα μετονομάστηκε σε Λοραίνη από τους Γάλλους. Η λέξη «quiche» προέρχεται από τη γερμανική λέξη «Kuchen» που σημαίνει κέικ. Η αρχική κις λορέν ήταν μια ανοιχτή πίτα με γέμιση που αποτελούνταν από αυγά, κρέμα και καπνιστό μπέικον. Πολύ αργότερα προστέθηκε το τυρί στην κις λορέν. Αν προσθέσουμε κρεμμύδια, έχουμε την κις αλσασιέν. Η βάση της αρχικά παρασκευαζόταν από ζύμη για ψωμί, αλλά από πολύ νωρίς τη θέση της πήρε η ζύμη μπριζέ ή η σφολιάτα. Σήμερα, μπορούμε να βρούμε πολλές παραλλαγές της κις, από την παραδοσιακή κις λορέν έως κις με μπρόκολο, μανιτάρια, ζαμπόν ή/και θαλασσινά (κυρίως οστρακοειδή). Η κις σερβίρεται ως ορεκτικό, πιάτο για δείπνο, πρωινό ή ακόμα και απογευματινό σνακ."

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε KIS

Belcolade Noir Selection

Γνήσια Βέλγικη σοκολάτα υγείας , ιδανική για κρέμες και ganache

Belcolade Lait Selection

Κουβερτούρα γάλακτος με γεύση καραμέλα. Περιεκτικότητα σε σ.σ.κακάο 33,5% - παστίλιες.

Belcolade Noir Superieur

Σοκολάτα υγείας πικρή υψηλής ποιότητας σε παστίλιες.

Belcolade Noir Supreme

Κουβερτούρα υγείας υψηλής ποιότητας

Carat Coverlux

Απομίμηση σοκολάτας πολλαπλών χρήσεων με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, υψηλής ποιότητας με πλούσια γεύση και γυαλάδα.

Belcolade Origin

Origin σοκολάτες υγείας, γάλακτος, λευκή με ονομασία προέλευσης του κακάο.

Belcofil Choco Nutolade

Έτοιμη προς χρήση πραλίνα με περιεκτικότητα σε φουντούκι 13% και με κακάο. Παραμένει σταθερή στο ψήσιμο και στην κατάψυξη

Praline A L'ancienne

Παραδοσιακή φτιαγμένη πραλίνα από φουντούκια και αμύγδαλα με περιεκτικότητα 57% από την PatisFrance.