ΤΑΡΤΕΣ

" Οι πίτες ήταν ήδη γνωστές από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. Οι πρώτες πίτες παρασκευάστηκαν από τους αρχαίους Ρωμαίους, οι οποίοι ενδεχομένως να τις έμαθαν από τους αρχαίους Έλληνες. Οι πίτες αυτές παρασκευάζονταν ορισμένες φορές σε «καλάμια», τα οποία χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για να συγκρατούν τη γέμιση και όχι για να καταναλώνονται μαζί με τη γέμιση. Οι Ρωμαίοι φαίνεται ότι είχαν διαδώσει τις πίτες σε όλη την Ευρώπη, καθώς το Oxford English Dictionary αναφέρει ότι η λέξη pie (πίτα) ήταν ευρέως γνωστή κατά τον 14ο αιώνα. Η πρώτη συνταγή για πίτα δημοσιεύτηκε από τους Ρωμαίους και ήταν μια πίτα από κατσικίσιο τυρί και μέλι με ζύμη σίκαλης. Οι πρώτες πίτες ήταν κατά κύριο λόγο κρεατόπιτες. Οι pyes (πίτες) εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Αγγλία τον 12ο αιώνα. Η ζύμη της πίτας ονομαζόταν «coffyn». Στην πραγματικότητα, περιείχε περισσότερο ζυμάρι και λιγότερη γέμιση. Συχνά αυτές οι πίτες παρασκευάζονταν με ορτύκια, τα πόδια των οποίων αφήνονταν ελεύθερα στο πλάι του πιάτου και χρησιμοποιούνταν ως λαβές. Οι πίτες με φρούτα ή τάρτες έκαναν πιθανώς την εμφάνισή τους στα 1500. Σύμφωνα με την αγγλική παράδοση, η πρώτη κερασόπιτα αποδίδεται στη βασίλισσα Ελισάβετ Α’."

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ΤΑΡΤΕΣ

Belcolade Noir Selection

Γνήσια Βέλγικη σοκολάτα υγείας , ιδανική για κρέμες και ganache

Cremyvit

Μίγμα για την παρασκευή πλούσιας κρύας κρέμας ζαχαροπλαστικής μόνο με την προσθήκη νερού.Μπορεί να αναμιχθεί με φυτικές και ζωικές κρέμες.

Belcolade Noir Superieur

Σοκολάτα υγείας πικρή υψηλής ποιότητας σε παστίλιες.

Belcolade Noir Supreme

Κουβερτούρα υγείας υψηλής ποιότητας

Carat Coverlux

Απομίμηση σοκολάτας πολλαπλών χρήσεων με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, υψηλής ποιότητας με πλούσια γεύση και γυαλάδα.

Topfil

Γεμίσεις με ολόκληρα κομμάτια φρούτου για επικάλυψη καιγια γέμιση για την παρασκευή προϊόντων φούρνου ή για χρήση σε κρέμεςπατισερί.

Olix

Γαλάκτωμα επάλειψης για τα καλούπια, τις φόρμες, τις λαμαρίνες, κλπ. και γενικά για σκεύη αρτοποιίας.