ECLAIR & CHOUX

" Σύμφωνα με τον μύθο, τη ζύμη ανακάλυψε ο γάλλος σεφ Panterelli στα 1540. Ήταν ο αρχιμάγειρας στην αυλή της Αικατερίνης των Μεδίκων. Όταν η Αικατερίνη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Φλωρεντία μαζί με την αυλή της, ο μάγειράς της θέλησε να δημιουργήσει ένα γλυκό το οποίο θα μπορούσε να παρασκευάζει εύκολα κατά το ταξίδι. Έτσι, του ήρθε η ιδέα να ζεστάνει βούτυρο και νερό με αλεύρι για να φτιάξει μια ζύμη με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη ζύμη για να φτιάξει μικρά κέικ, τα οποία ονόμασε Pâte à Panterelli. Με την πάροδο των ετών, το όνομα αυτών των μικρών κέικ άλλαξε σε Pâte à Popelin ή Popelins. Ένας ζαχαροπλάστης ονόματι Avice τελειοποίησε τη ζύμη στα μέσα του 18ου αιώνα, και δημιούργησε τα σου. Η Pâte à Popelin έγινε γνωστή ως pâte à choux (ζύμη για σου), καθώς τα ψωμάκια του Avice έμοιαζαν με λάχανα, τα οποία στα γαλλικά ονομάζονται «choux»."

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ECLAIR & CHOUX

Belcolade Noir Selection

Γνήσια Βέλγικη σοκολάτα υγείας , ιδανική για κρέμες και ganache

Cremyvit

Μίγμα για την παρασκευή πλούσιας κρύας κρέμας ζαχαροπλαστικής μόνο με την προσθήκη νερού.Μπορεί να αναμιχθεί με φυτικές και ζωικές κρέμες.

Belcolade Lait Selection

Κουβερτούρα γάλακτος με γεύση καραμέλα. Περιεκτικότητα σε σ.σ.κακάο 33,5% - παστίλιες.

Belcolade Blanc Selection

Σοκολάτα λευκή με εκλεπτυσμένη γεύση. Περιεκτικότητα σε σ.σ.κακάο 28% - παστίλιες.

Belcolade Noir Superieur

Σοκολάτα υγείας πικρή υψηλής ποιότητας σε παστίλιες.

Belcolade Noir Supreme

Κουβερτούρα υγείας υψηλής ποιότητας

CPT

Μίγμα για την παρασκευή ζεστής παραδοσιακής κρέμαςζαχαροπλαστικής με γάλα.

Carat Coverlux

Απομίμηση σοκολάτας πολλαπλών χρήσεων με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, υψηλής ποιότητας με πλούσια γεύση και γυαλάδα.