Η Puratos διορίζει νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου

20 Δεκ 2021

Press

 

Βέλγιο, 20 Δεκεμβρίου 2021. Η Puratos, παγκόσμιος ηγέτης συστατικών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Pierre Tossut ως Διευθύνοντος Συμβούλου και του Cédric van Belle ως Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, και στις δύο περιπτώσεις με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022. Ανυπομονούν να ενισχύσουν περαιτέρω τον παγκόσμιο αντίκτυπο της Puratos και να πετύχουν κύκλο εργασιών πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030. Οι νέοι διορισμοί σε ηγετικές θέσεις τονίζουν την κληρονομιά, τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την ιστορική συνέχεια της εταιρείας ως οικογενειακής επιχείρησης.

Ο επερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος, Pierre Tossut ηγήθηκε με επιτυχία ομάδων υψηλών επιδόσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της 26χρονης καριέρας του στην Puratos. Ήταν άμεσα υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τη διαχείριση προϊόντων και τις πωλήσεις της Puratos και διαμόρφωσε την προσέγγιση υγείας και ευεξίας του ομίλου, η οποία αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της εταιρείας από την αρχή. Πριν από αυτό, ηγήθηκε της επέκτασης του παγκόσμιου αποτυπώματος Ε&Α του ομίλου ως επικεφαλής μιας διεθνούς ομάδας 475 ατόμων, προωθώντας την έρευνα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Pierre Tossut θα διαδεχθεί τον Daniel Malcorps, ο οποίος ηγήθηκε με επιτυχία της εταιρείας εδώ και 20 χρόνια. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Malcorps ανέφερε:

Pierre Tossut, ο μελλοντικός Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: : «Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε και η μοναδική εστίαση της Puratos στους πελάτες της ήταν πάντα το κλειδί της επιτυχίας μας. Επομένως, θα διασφαλίσουμε ότι παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής μας σε καθημερινή βάση. Στην Puratos πιστεύουμε ότι το φαγητό έχει εξαιρετική δύναμη: τη δύναμη να ταΐζει, να θρέφει, να γιορτάζει, να παρηγορεί και να ενώνει ανθρώπους ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους. Η καινοτομία στα τρόφιμα είναι ενέργεια για το καλό, και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε συνεχώς να αυξάνουμε τον θετικό μας αντίκτυπο με τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων τροφίμων που προάγουν την υγεία και την ευεξία και συμβάλλουν στη σταθερή πρόοδο των επιχειρήσεων, των πελατών, των ανθρώπων και του πλανήτη. Είμαστε πολύ φιλόδοξοι και δίνουμε στους εαυτούς μας τα μέσα για να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο παγκόσμιο αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια, με σαφή στόχο να πετύχουμε κύκλο εργασιών πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030.»


Cédric Van Belle θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Διορίστηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Puratos το 2016 ως μέρος της τρίτης γενιάς μετόχων. Διαχειρίζεται το παγκόσμιο οικογενειακό δίκτυο μουσείων σοκολάτας (Choco-Story) από το 2003. Είναι, επίσης, ενεργό μέλος πολλών επιτροπών εντός του Ομίλου και είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Κακάο Νέας Γενιάς (Next Generation Cacao Foundation), ενός ιδρύματος της Puratos που έχει ως αποστολή να συμβάλει στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη των καλλιεργητών κακάο και των κοινοτήτων τους.

Ο τρέχων Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Eddy Van Belle commented: «Μετά από μια διεξοδική διαδικασία επιλογής εντός της τρίτης γενιάς μετόχων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι μέτοχοι εξέλεξαν ομόφωνα τον Cédric ως τον μελλοντικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου μας. Ο Cédric έδειχνε πάντα αυθεντική αφοσίωση στην ενίσχυση της συμμετοχής της οικογένειας μέσα από ένα μακροπρόθεσμο όραμα, έχοντας παράλληλα θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, στον πλανήτη και στην κοινωνία.»


Cédric Van Belle
προσθέτει: «Ένα από τα δυνατά σημεία των οικογενειακών εταιρειών όπως η Puratos είναι ότι σκέφτονται με βάση τις γενιές και όχι τα τριμηνιαία αποτελέσματα. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουμε δεσμευτεί ενεργά σε ένα μοντέλο λειτουργίας που υπερβαίνει τη δημιουργία οικονομικής αξίας. Ένα μοντέλο βιώσιμο, με σεβασμό και ισορροπία. Για τον σκοπό αυτό, εφαρμόζουμε σχέδια για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2, την ελαχιστοποίηση της χρήσης νερού και τη μείωση των αποβλήτων. Η προμήθεια των πρώτων υλών μας πραγματοποιείται υπεύθυνα και στοχεύουμε να εξασφαλίσουμε ασφαλή και σταθερά έσοδα για τους αγρότες. Εργαζόμαστε σε αρμονία με τις κοινότητες στις οποίες ανήκουμε και επενδύουμε στην παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης στις σχολές αρτοποιίας μας, που δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους. Επιπλέον, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φροντίδας στην εργασία για τους υπαλλήλους μας, το οποίο καλωσορίζει τη διαφορετικότητα και προάγει την προσωπική ανάπτυξη. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον της Puratos και για το πώς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την οικογενειακή μας εταιρεία. »

Σχετικά με την Puratos

Η Puratos είναι ένας διεθνής όμιλος που προσφέρει μια πλήρη γκάμα καινοτόμων συστατικών και υπηρεσιών για τον κλάδο της αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας. Εξυπηρετούμε τεχνίτες, βιομηχανίες, λιανοπωλητές και εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων σε περισσότερες από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έδρα μας βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου ιδρύθηκε η εταιρεία το 1919. Στην Puratos, πιστεύουμε ότι το φαγητό έχει εξαιρετική δύναμη στη ζωή μας. Δεν παίρνουμε ελαφρά αυτήν τη μεγάλη ευθύνη. Γι’ αυτό, στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην επιτυχία των επιχειρήσεων των πελατών μας, μετατρέποντας τις τεχνολογίες και τις εμπειρίες από τις διατροφικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο, σε νέες ευκαιρίες. Μαζί, συμβάλλουμε στην πρόοδο του πλανήτη δημιουργώντας καινοτόμες λύσεις τροφίμων για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων παγκοσμίως.